In 2022 zullen de IT-uitgaven de 4,5 biljoen dollar naderen, volgens Gartner

De technologie-uitgaven zullen in 2022 5,5 procent hoger liggen dan in 2021. Het uitgegeven bedrag komt hierdoor op 4,5 biljoen dollar te liggen. Deze voorspellingen maakte Gartner.

De IT-uitgaven zullen in 2022 opnieuw de hoogte ingaan. John-David Lovelock, vicepresident research bij Gartner, geeft wat duiding bij de cijfers: “Tech-initiatieven blijven een strategische topprioriteit voor bedrijven, omdat bedrijven de toekomst van werk opnieuw blijven uitvinden, worden uitgaven gericht op het probleemloos maken van infrastructuur.”

Sterke takken

De sterkste groei voorspelt Gartner bij bedrijfssoftware, die zal stijgen met 11,5 procent. Deze groei vermindert lichtjes ten opzichte van 2021 (13,5 procent). De titel van grootste uitgavenpost wordt dan weer toegewezen aan communicatiediensten. Deze tak zal 1,48 biljoen dollar opslorpen.

IT-diensten staan op een verdienstelijke tweede plaats als grootste uitgavenpost voor 2022. Gartner voorspelt dat de uitgaven daarvoor stijgen met 8,9 procent, tot 1.29 biljoen dollar.

Bron: Gartner

CIO’s voorspellen hogere stijging

Onlangs bracht Gartner nog een ander rapport naar buiten waarin de tech-uitgaven voor 2022 eveneens werden voorspeld. Hier werd het woord ook aan CIO’s gegeven, zij voorspellen een uitgavenstijging van 7 tot 8 procent in 2022. De reden hiervoor zijn de bijkomende kosten om hybride strategieën te implementeren, maar ook een stijgend geloof en vertrouwen in technologie.

lees ook

Hybride werken zal voor meer tech-uitgaven zorgen in 2022

De uitgaven in 2021

In 2021 kenden de IT-uitgaven al een enorme piek. Oorzaak hiervan was de coronapandemie en het bijkomende thuiswerken. De uitgavencurve piekte hierdoor op 15,1 procent, goed voor een bedrag van 820 miljard dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home