Barracuda koopt Skout Cybersecurity met het oog op XDR-diensten

Barracuda Networks

Skout Cybersecurity, een Amerikaanse provider van XDR-diensten, wordt overgekocht door Barracuda Networks. De netwerkspecialist breidt hiermee zijn portfolio uit in de snelgroeiende XDR-markt.

Hybride werken en een explosieve groei richting de cloud vraagt heel wat security-flexibiliteit van organisaties vandaag. Een tool die maar één segment afdekt, is vandaag vaak niet meer genoeg.

Extended detection en response, kortweg XDR, voegt extra visibiliteit toe aan de huidige security-oplossingen die vandaag binnen organisaties draaien. Dat is belangrijk omdat cybercriminelen niet langer focussen op één systeem. Ze bewegen vaak lateraal binnen het netwerk en keren af en toe terug, soms met andere tools die op andere toestellen worden geïnstalleerd. Op dat ogenblik biedt XDR-technologie extra inzicht om tijdig de alarmbel te luiden.

Met de overname van Skout en hun XDR-platform, versterkt Barracuda zijn eigen portfolio. In een bericht rond de overname benadrukt de securityspecialist dat de technologie van Skout op termijn de mogelijkheid moet bieden om real-time continue monitoring mogelijk maakt voor managed service providers (MSP’s). Skout biedt vandaag al verschillende AI-gestuurde endpointbeveiligingen, e-mailbescherming en Office 365-monitoring via hun XDR-platform.

Brian Babineau, SVP and general manager bij Barracuda MSP: “MSP’s moeten de eindgebruikers van klanten kunnen beveiligen, zowel hun toestellen als de data die daarop wordt verzameld. Om de steeds complexere aanvallen te blijven counteren, moeten MSP’s hun business transformeren naar een ‘security-centric’ operatie.”

Barracuda is niet de enige die zijn pijlen richt op de XDR-markt. Sophos integreert XDR sinds vorige maand in endpoint, firewall en e-mailbeveiliging en ook Fortinet lanceerde begin dit jaar FortXDR.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home