Fortinet lanceert geautomatiseerde beveiligingsoplossing met FortXDR

Fortinet

Fortinet onthult FortiXDR: een Extended Detection & Response-oplossing die beveiliging eenvoudiger moet maken.

Fortinet lanceert met FortiXDR een beveiligingstool die security in ondernemingen een stuk minder complex moet maken. FortiXDR is een Extended Detection & Response-oplossing met intelligentie aan boord. Volgens Fortinet gebruikt de tool AI om niet alleen incidenten te detecteren maar ook om er op te reageren. FortiXDR is een aanvulling op het FortiEDR-platform dat beveiliging voor endpoints biedt vanuit de cloud.

XDR-oplossingen brengen beveiligingsdata van allerhande securityproducten samen om zo verbanden te zoeken en problemen op te sporen. Volgens Fortinet is die automatische consolidatie en analyse van data onvoldoende, aangezien beveiligingsteams nog steeds veel tijd spenderen aan de remediëring van problemen.

Automatische remediëring

FortiXDR moet daarom ook de respons automatiseren. De tool gebruikt data van de Fortinet Security Fabric als bron en analyseert die gegevens naar analogie met andere XDR-oplossingen. Nadat de tool informatie over mogelijke incidenten heeft vergaard, beoordeelt een slim algoritme in welke mate een menselijke tussenkomst nodig is. FortiXDR deelt dreigingen in al naargelang hun ernst en probeert meteen ook de optimale tegenmaatregelen voor te stellen. Die kan de tool automatisch toepassen, zodat er nog nauwelijks menselijke tussenkomst nodig is om incidenten te verhelpen.

Volgens Fortinet is de AI-toepassing binnen FortiXDR voorlopig uniek in de markt. De tool zou het aantal meldingen van beveiligingsoplossingen met 77 procent terugdringen en een half uur werk van experts herleiden naar enkele seconden.

lees ook

Fortinet lanceert SD-WAN-firewall voor OT-omgevingen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home