Bitcoin stijgt opnieuw en zwengelt andere munten aan zonder goede reden

Na de crash begin 2018 en de stagnering die daarop volgde, is de koers van Bitcoin plots terug aan het stijgen. De enorme dagwinst gisteren trekt zich meteen door naar andere populaire munten zoals Ethereum en Monero.

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, maar cryptocurrency-investeerders zijn geen ezels. Sinds gisteren is de koers van Bitcoin opnieuw aan een onverklaarbare stijging begonnen. In amper 24 uur schoot ze de hoogte in, van 4.180 naar 5.000 dollar per digitale munt. De stijging is volgens Reuters het gevolg van een enkele koper die plots 100 miljoen aan Bitcoin heeft ingeslagen. De transactie werd verwerkt door beurzen in de VS en Luxemburg, en lijkt geen concrete aanleiding te hebben. Wie er achter de monster-inkoop zit, is dan ook onduidelijk.

Nieuw enthousiasme

Het is van november vorig jaar geleden dat de koerst nog zo hoog stond. Op het moment van dit schrijven heeft er een kleine correctie plaatsgevonden, maar betaal je nog steeds 4.942 dollar voor één bitcoin. De plotselinge vraag heeft de koers, die sinds de crash verrassend stabiel was, een flinke boost gegeven. In het kader van vraag- en aanbod is dat enigszins begrijpelijk. In principe zou de prijs opnieuw moeten stabiliseren op een lager punt, maar het lijkt erop dat de plotselinge winst opnieuw nieuwe investeerders heeft aangetrokken.

Dat wordt des te duidelijker wanneer we naar de koers van andere belangrijke munten zoals Monero, XRP en Litecoin kijken. Ook die schoten in de nasleep van Bitcoin de hoogte in met vijf tot in het geval van LiteCoin zelfs 20 procent. Het dient benadrukt te worden dat de verschillende munten op geen enkele manier aan elkaar gelinkt zijn, en de mysterieuze aankoop enkel over klassieke bitcoin ging. De enige link bestaat in de hoofden van hoopvolle investeerders. Het lijkt haast onvermijdelijk dat er in de nabije toekomst een nieuwe minicrash zal volgen.

Slechte naam

De cryptocurrency-markten en de hype die er rond hangt, staan los van het nut van de achterliggende blockchaintechnologie waar veel grote bedrijven en start-ups op een doordachte manier op inzetten. Professionals die zich op die manier met blockchain bezig houden, hekelen de ongefundeerde hype die rond cryptocurrency hangt omdat ze blockchain een slechte naam geeft. De huidige evolutie pleit in het voordeel van die analyse.

Gerelateerd: Belgen op MWC: SettleMint laat zien waartoe blockchain in staat is

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home