Google Meet rolt grid met 49 personen uit en achtergrondvervaging

google meet

Nadat Zoom en Microsoft Teams al het aantal zichtbare mensen verhoogde naar 49, volgt nu ook Google. De applicatie Google Meet ondersteunt 49 mensen in een grid, maar je moet de functie manueel inschakelen. Standaard krijg je een grid van 9 personen gepresenteerd.

Bij groepsmeetings of virtuele klaslessen is vergroot de dynamiek van het gesprek wanneer iedereen zichtbaar is. Vanaf vandaag kan je via Google Meet tot 49 personen in één beeld tonen. De update rolt gradueel uit G Suite-gebruikers alsook persoonlijke Gmail-accounts de komende twee weken.

google meet

Het is belangrijk om te weten dat de nieuwe grid niet standaard is. Google Meet hanteert bij automatisch een grid van 9 personen. In de webversie kan je die lay-out aanpassen naar Tiled waarbij 16 personen de norm is. Wie de update heeft ontvangen, kan nu onderaan via een slider het aantal opkrikken tot 49 personen.  

Achtergrond vervagen

Samen met de nieuwe grid kan je voortaan ook je achtergrond wazig maken. Bij de lancering worden enkel Chrome-browsers op Windows- en Mac-toestellen ondersteund. Ondersteuning voor ChromeOS en de mobiele Meet-apps worden later verwacht.

In tegenstelling tot Zoom of Microsoft Teams kan je geen virtuele achtergronden selecteren. De knop laat je enkel toe om de achtergrond te vervagen. Handig wanneer je niet teveel van je privésituatie thuis wil delen met collega’s, leerlingen en leerkrachten.

google meet

Standaard is de functie uitgeschakeld, maar van zodra je op het icoontje rechts onderaan je video klikt voordat je in een meeting stapt, wordt alles wazig achter je. Tijdens de videomeeting zelf kan je de functie ook nog altijd inschakelen. Klik op de drie puntjes rechts onderaan en kies Turn on background blur.

Deze functionaliteit is beschikbaar vanaf 28 september en wordt over een periode van twee weken uitgerold. Wie de functie eerder wil testen, moet de IT-admin overtuigen om Meet in te schrijven in het Rapid Release-domein.

Tip: Google lanceert Gmail-app met Chat, Rooms en Meet voor G Suite-klanten

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home