Google Meet onderdrukt vanaf nu omgevingsgeluid met AI

Google Meet

Google is gestart met de uitrol van AI-gestuurde geluidsonderdrukking voor zijn videoconferencingtool Meet. De functie wordt over de komende weken geleidelijk aan uitgerold naar G Suite-gebruikers.

De komst van de ‘denoiser’ werd in april aangekondigd. Techzine kon reeds een korte demo van de functie ervaren tijdens een gesprek met Serge Lachapelle, Director of Product Management voor G Suite, in het kader van de aankondiging dat Google Meet sinds kort gratis is voor iedereen.

De AI-geluidsonderdrukking werd getraind op een grote hoeveelheid geluidsdata en werkt verrassend goed. Tegelijk zorgt het er ook voor dat de stem van de persoon eveneens een klein beetje wordt onderdrukt en daardoor doffer klinkt.

Privacy

De denoiser draait in de cloud, wat betekent dat je stemdata naar een Google-datacenter wordt gestuurd voor verwerking door het AI-algoritme. Google benadrukt dat de informatie versleuteld is tijdens het transport van en naar de cloud, en dat alleen het filterproces toegang heeft tot de data.

Google zal de inhoud van je meetings ook niet gebruiken om de service te verbeteren, zoals het bijvoorbeeld aanvankelijk wel deed met stemdata van de Google Assistant.

Geleidelijke uitrol

De functie rolt deze maand eerst uit voor de webversie van Google Meet en wordt standaard ingeschakeld. Wie dat niet wil, kan in de instellingen duiken om het weer uit te schakelen. De Android- en iOS-apps volgen op een later moment.

De achtergrondgeluidfilter vloeit voort uit de overname van Limes Audio, die Google deed in 2017, zo vertelt Lachapelle tegen VentureBeat.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home