De inzet van Brother voor het milieu

[ADVERTORIAL] We zijn bij Brother gedreven om samen met u onze impact op het milieu te verminderen. Deze toewijding noemen we ‘Brother Earth’ en geeft al onze milieuactiviteiten weer. Een van onze activiteiten is onze samenwerking met Cool Earth voor de bescherming van het regenwoud.

Cool Earth werkt onvermoeibaar aan de bescherming van de ecosystemen en de ondersteuning van de regenwoudgemeenschappen. Onze tienjarige samenwerking heeft zich geconcentreerd op Peru en Papoea-Nieuw-Guinea : bossen beschermen, bedreigde diersoorten redden en de lokale bevolking helpen met het ontwikkelen van vaardigheden en het creëren van kansen.

Bescherming van vitale soorten

In samenwerking met Cool Earth hebben we 46 diersoorten en 13 plantensoorten in Peru en Papoea-Nieuw-Guinea helpen beschermen, door het behoud van de vitale biodiversiteit in de belangrijkste ecosystemen op onze planeet.

De resultaten van onze samenwerking van 10 jaar met Cool Earth zijn opmerkelijk : 10.000 hectare regenwoud werd beschermd en bijna 5 miljoen bomen werden gered uit de handen van houthakkers.

De houtkap heeft grote gevolgen voor onze inzet om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Bomen slaan koolstof uit de atmosfeer op in hun wortels. Met de ontbossing wordt die koolstof vrijgegeven. Het werk van Cool Earth in Peru en Papoea-Nieuw-Guinea heeft ervoor gezorgd dat 213.000 ton koolstof veilig in de grond blijft. Dat komt overeen met 20 keer rond de wereld rijden.

Ondersteuning van het regenwoud en zijn gemeenschappen

Uiteraard is de bescherming van natuurlijke habitats, zoals de regenwouden, geweldig nieuws voor ’s werelds meest bedreigde soorten. Cool Earth heeft onlangs fotografisch bewijsmateriaal onthuld van populaties van de ‘Southern Crowned Pigeon’ en de ‘Spectacled Bear’ die in hun beschermde gebieden van Papoea-Nieuw-Guinea leven. Beide dieren staan op de IUCN Red List van meest bedreigde diersoorten.

De lokale mensen hebben ook baat bij de bescherming van hun omgeving. In feite plaatst de aanpak van Cool Earth mensen boven bomen. Ze werken samen met regenwoudgemeenschappen om hun gezondheid en het onderwijs te verbeteren, en om mensen te helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden en het verbeteren van hun levensonderhoud. Daardoor kunnen lokale bewoners meer verdienen met landbouw en andere bedrijvigheden dan met het verkopen van hun grond aan houtkapbedrijven. Een sterkere gemeenschap betekent dus een veiliger woud.

Iedereen kan meedoen. Stuur ons Stuur ons uw lege Brother-toners, -inktpatronen en -drums gratis terug en u draagt ook uw steentje bij aan het werk van Cool Earth in regenwouden over de hele wereld.

 

Dit is een ingezonden bijdrage van Frank Deneweth, Managing Director bij Brother International Belgium. Via deze link vind je meer informatie over de oplossingen van het bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home