[ADV] Synology wil de bewaker van je bedrijf zijn

[Advertorial] Wie kan er bij je bedrijf binnen, zowel door de digitale als de fysieke voordeur? Toegangscontrole maar ook camerabeveiliging zijn twee troeven van NAS-specialist Synology, dat zo de rol van bewaker binnen je bedrijf opneemt.

Synology wil meer zijn dan een NAS-specialist. Dat vertaalt eerst en vooral langs de ene kant in een sterk uitgebreid infrastructuuraanbod, waar het bedrijf naast NAS-toestellen ook krachtige servers op enterprise-niveau aanbiedt. Vervolgens valt de software en de integratie met de (eigen) cloud op. Synology combineert zijn hardware met een krachtig maar gebruiksvriendelijk besturingssysteem dat zich uitstekend leent als centrale hub voor back-ups, bestanden of zelfs VM-beheer.

Tot slot richt Synology zich op enkele nichedomeinen. Beveiliging is daar -in de brede zin van het woord- de belangrijkste van. Het bedrijf werpt zich niet op als een klassieke beveiligingsspeler, maar als partner voor perimeterbeveiliging in de digitale én de fysieke wereld.

C2 Identity

Digitaal zien we de focus op beveiliging via C2 Identity. Dat is een single sign-on (SSO) oplossing die netjes samenspeelt met diensten van Microsoft, Google, Atlassian, Slack en meer. C2 Identity gebruikt de on-premises en cloud-expertise van Synology voor een uniek authenticatiesysteem.

De C2 Identity-server draait in de cloud, wat toegankelijkheid van overal garandeert. De server is echter ook lokaal op een NAS beschikbaar. Dat betekent dat gebruikers zich snel en met een lage latentie kunnen authentiseren via de LDAP edge-server en offline-authenticatie mogelijk is. Uiteraard heeft Synology voor het on-premises luik een eigen NAS in gedachten, maar de oplossing werkt ook via een Docker-container.

lees ook

Synology in 2023: Nieuwe router, grotere opslagservers en camera’s

C2 Identity werkt via een agent op Mac- en Windowscomputers. Die agent helpt bij verder geavanceerd beheer. Zo kan je scriptjes uitrollen over meerdere toestellen om onderhoud te vereenvoudigen of gelijkvormigheidsattesten te genereren.

Fysieke indringers opsporen

Via C2 Identity zorgt Synology ervoor dat je weet wie er digitaal in je bedrijf achter de knoppen zit. Wil je in de gaten houden wie er fysiek door de wandelgangen dwaalt, dan werpt Synology zich op als hub voor camerabewaking. Dat kan via Surveillance Station: software die op de Disk Station Manager van een NAS draait. Surveillance Station laat je toe om videostromen van verschillende camera’s samen te brengen, te bewaren en er slimme detectie op uit te voeren.

Omdat de Taiwanese hardwarespecialist zoveel belang hecht aan deze verticale markt, heeft Synology een aanbod van toestellen specifiek gericht op de ondersteuning van videobeveiliging. In dat geval spreken we niet van een NAS, maar van een Network Video Recorder of NVR.

DVA en AI

Recent breidde Synology die line-up uit met twee nieuwe toestellen: de NVR DVA1622 en de DVA3221. Een nieuwe afkorting maakt zijn intrede: DVA. Dat staat bij Synology voor Deep Video Analytics. DVA-toestellen zijn opnieuw functioneel erg gelijkaardig aan klassieke NAS-toestellen, maar ze zijn geoptimaliseerd om in realtime deep learning-algoritmes los te laten op beelden gemaakt door beveiligingscamera’s.

De DVA-reeks kijkt in essentie zelf naar de camerabeelden, zodat jij dat niet of minder hoeft te doen. De toepassingen zijn legio. Zo ondersteunt DVA-gezichtsherkenning, waarbij Surveillance Station via een handig kleurtje aangeeft of mensen in beeld wel toegang hebben tot een bepaalde ruimte, of net erg belangrijk zijn en gepamperd moeten worden.

Verder is er personen- en voertuigdetectie. Daarmee ziet de NVR zelf of er mensen of wagens op een bepaalde plek passeren. Kentekenherkenning gaat daarmee hand in hand. Misschien mogen enkel bepaalde voertuigen een doorgang gebruiken: de software houdt het in de gaten. Ook personen of voertuigen tellen kan via Surveillance Station automatisch.

Tot slot gebruikt Synology AI-beeldherkenning voor inbraakdetectie. Die functie is handig voor heel wat verschillende domeinen maar Synology prijst ze specifiek aan voor datacenters. Het algoritme gebruikt data van verschillende camera’s om verdachte activiteit te detecteren.

Bijna-NAS

Met de NVR DVA-toestellen vergeet Synology zijn roots niet. De opnameservers zijn dan wel geoptimaliseerd voor video-ingestie en -analyse, ze hebben ook toegang tot de appwinkel van Synology en ondersteunen zo de meeste klassieke NAS-functionaliteit.

Met een NVR DVA-toestel kan je, indien je intekent op de visie van Synology, je identiteits- en beveiligingsnoden helemaal invullen. Het toestel werkt dan als identiteitsserver voor digitale identificatie en zorgt er met Surveillance Station voor dat er geen ongure sujetten via het raam binnenkruipen om de stekker uit het stopcontact te trekken.

lees ook

[ADV] Synology wil het epicentrum van je back-ups zijn

Surveillance Station zelf werkt bovendien ook samen met de C2 Cloud. Zo kan je back-ups nemen van beelden die Surveillance Station opneemt in het geval er op de één of andere manier toch iets misloopt met de fysieke server die ze bewaart.

Eenvoudig maar uitgebreid

Synology wil zich op verschillende manieren binnenwerken bij bedrijven groot en klein. De beveiligingsvertical is daarbij de meest uitgewerkte. Het bedrijf schuift een totaalpakket voor moderne bedrijfsbeveiliging naar voren die helemaal complementair is met IT-security. De oplossing laat je toe om met een gebruiksvriendelijke centrale hub en compatibele camera’s heel veel te doen, zonder dat je daarvoor veel personeel of niche-expertise nodig hebt.


Dit is een commerciële bijdrage in samenwerking met Synology. Klik hier voor meer informatie over de (beveiligings)oplossingen van de fabrikant of om een NAS te kopen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home