Video: zijn cryptomunten het nieuwe goud of plotse hype?

Tijdens de Infosecurity-beurs in Brussel hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele experts en bezoekers vragen te stellen over cryptomunten. Wie is er allemaal mee bezig en is het meer dan een hype?

Cryptomunten zijn het afgelopen jaar veel in het nieuws geweest. Er was uiteraard de explosieve groei van Bitcoin, maar in zijn zog neemt het heel wat andere cryptomunten met zich mee. Begin dit jaar somden we nog de snelst groeiende cryptovaluta van 2017, maar de kans is groot dat die cijfers er vandaag al helemaal anders uit zien.

Initial Coin Offerings (ICO’s) schieten als paddenstoelen uit de grond, wat bij heel wat economisten zorgen baart. Zo werd er na één dag via een ICO al 118 miljoen dollar opgehaald door Sirin Labs voor de ontwikkeling van een blockchaintelefoon. Kickstarter heeft er ineens een concurrent bij, maar is dat zo wel? Wanneer barst die bubbel, of is er helemaal geen sprak van een bubbel? We interviewden in deze video Bart Preneel van IMEC – COSIC KU Leuven, Olivier Bertrand van Trend Micro, Rudolf De Schipper van Unisys en Koen Maris van Atos.

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home