Integrate 2018 doet zijn naam eer aan

microsoft azure

Integrate 2018, de jaarlijkse integratieconferentie gehost door BizTalk360, heeft er opnieuw een successvolle editie opzitten.

Dit driedaags evenement, met sprekers van de Microsoft Product Group en uit de wereldwijde integratiecommunity, is het schouwtoneel voor iedereen die op de hoogte wenst te blijven van de recentste ontwikkelingen op integratiegebied. Als Microsoft’s grootste Europeese partner voor cloud- en integratieoplossingen kon Codit niet ontbreken op dit evenement. Wij keken dan ook reikhalzend uit naar de aankondigingen. Een terugblik.

Azure Integration Services

Eén van de belangrijkste aankondingen was de introductie van Azure Integration Services. Dit wordt een overkoepelende offering die zowel Logic Apps, API Management, Service Bus en Event Grid omvat. Het werd snel duidelijk dat dit meer is dan een marketingidee. Microsoft wilt met Azure Integration Services de samenwerking tussen de afzonderlijke services naadloos laten verlopen. Het doel: één uniform integration Platform as a Service (iPaaS) aanbieden aan haar klanten.

 

Eén van de belangrijkste aankondingen was de introductie van Azure Integration Services.

 

Dit zal onderbouwd worden door gedetailleerde reference architectures, quick-start templates om veel voorkomende integratie problemen te lossen en advies omtrent CI/CD, disaster recovery en scalability.

Integration Service Environments

Tweede hoogtepunt van de conferentie was de voorstelling van de roadmap van Logic Apps, met tal van nieuwe functionaliteiten. De belangrijkste is ongetwijfeld de introductie van Integration Service Environments (ISE), dat beschikbaar wordt eind dit jaar. ISE biedt je de mogelijkheid om een dedicated en geïsoleerde Logic Apps-omgeving te creëren. Deze kan je vervolgens via VNet-integratie met je on premise applicaties connecteren. Een ISE zal een maandelijkse vast kost hebben, per 50 miljoen acties. Verdere details over de precieze kosten zijn nog niet gekend. Wel is het duidelijk dat er een groter prijskaartje hangt aan dedicated compute.

Daarnaast is ook aangekondigd dat in de toekomst de Integration Account zal gefactureerd worden op basis van reëel verbruik. Dit is goed nieuws voor veel gebruikers omdat dit een grote maandelijkse investeringskost vermijdt. Het laat je toe je integratieplatform klein en goedkoop te starten, en dit stelselmatig uit te laten groeien tot het kloppend hart van je organisatie.

 

In de toekomst zal de Integration Account gefactureerd worden op basis van reëel verbruik.

 

Andere zaken die dit jaar verschijnen: de beschikbaarheid van Logic Apps in China, betere testingcapaciteiten, Oauth support voor HTTP triggers, uitgebreide support voor Management Service Identity en Key Vault, en een trigger voor de SAP connector.

De toekomst van BizTalk Server

De laatste grote aankondiging van Microsoft betrof de derde Feature Pack voor BizTalk Server. Deze focust vooral op compliance (GDPR), scheduling en Office 365-integratie. Het is duidelijk dat Microsoft volop de kaart trekt van Azure Integration Services en dat meer en meer BizTalk-functionaliteiten ook beschikbaar zullen worden in de cloud. Daarnaast is er ook de trend dat Logic Apps meer en meer gepositioneerd wordt voor on premise integraties. Via een ISE wordt dit reeds gemakkelijker, en Logic Apps zal ook beschikbaar gemaakt worden via Azure Stack.

Bestaande BizTalk Server klanten hoeven echter niets te vrezen. Microsoft is zich sterk bewust van het grote aantal klanten die kritieke bedrijfsprocessen draaien hebben op BizTalk Server. BizTalk Server wordt onderhouden tot er een volwaardig on premise alternatief beschikbaar is. De huidige BizTalk Server versie (2016) wordt nog tot 2027 ondersteund.

 

Dit is een ingezonden bijdrage van Toon Vanhoutte, Solutions Architect bij Codit. Via deze link vind je meer informatie over de diensten van het bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home