Techzine lanceert officieel in België: de eerste cijfers

We hebben twee maanden lang alle bugs platgetrapt, Belgische IP-adressen naar de Belgische website gestuurd en unieke content gecreëerd. Hoog tijd om het bètalabel van Techzine.be te halen en de Belgische versie officieel te lanceren, inclusief wat cijfers en een blik op de toekomst.

Techzine Nederland breidt na 14 jaar uit naar België, een avontuur dat twee maanden geleden is gestart. Maar wat is Techzine eigenlijk? We mikken met deze website op de zakelijke IT-gebruiker die graag op de hoogte is van alle IT-nieuws, maar ook tegelijk meer verdieping wil. We willen een platform bieden voor de IT-beslissingsnemer, voor ontwikkelaars en voor zakelijke klanten. Voor iedereen die meer wil weten over zakelijke IT-toepassingen. We schrijven technisch, maar gooien niet continu met vermoeiende afkortingen en termen zonder extra uitleg.

Nieuwsbrieven

We willen de bliksemsnel evoluerende IT-wereld duidelijk vertalen naar jullie. Dat gebeurt met dagelijks nieuws, maar ook met verdiepende stukken, reviews en experts aan het woord. Het allerbelangrijkste: we bedienen zowel de kmo’s als grote bedrijven, met een duidelijke focus voor elke groep.

De afgelopen twee maanden hebben ons ook tijd gegeven om een uitgebreide nieuwe mailtool te installeren die vanaf vandaag live gaat. Hier kan je je inschrijven op enkele nieuwsbrieven die in de toekomst alleen nog maar zullen uitbreiden en die de website verder moeten doen groeien. Om je aan te melden kan je gebruik maken van het formulier onderaan dit artikel.

Toekomstplannen en cijfers

Techzine België is ook fysiek uitgebreid de afgelopen weken. Binnen enkele weken start alvast een tweede redacteur. Samen met een team van ervaren freelancers willen we Techzine België nog meer onder de aandacht brengen. Later dit jaar breiden we het team verder uit om jullie nog beter van dienst te zijn met unieke, kwalitatieve content.

Hoe staat het vandaag met de cijfers van Techzine België? Vandaag naderen we reeds de kaap van 15.000 unieke bezoekers per maand, goed voor bijna 35.000 paginaweergaven. Dat is een prima start, mede dankzij de redirect van Belgische IP-adressen van Techzine.nl naar Techzine.be. Het spreekt voor zich dat dit nog maar het begin is. Met de introductie van nieuwsbrieven, verbetering van ons SEO-cijfer en inspanningen op social media, moeten we bovenstaande cijfers minstens kunnen verdubbelen na de zomer.

Belangrijke kanttekening: we willen niet enkel groeien om te groeien. We willen de juiste mensen bereiken, met de juiste berichtgeving. Onze focus is IT-nieuws dat interessant is voor IT-admins, kmo’s en enterprise.

Nauwe samenwerking met NL

De redacties van Techzine.nl en Techzine.be zullen nauw samenwerken. Beide versies richten zich uiteraard op hun eigen lokale markt; in België schrijven over bijvoorbeeld KPN heeft niet zoveel zin. Er zijn evenwel ook verhalen die we eenvoudig in beide landen kunnen aanbieden, bijvoorbeeld een achtergrondverhaal over een nieuwe technologie of de mogelijkheden van een nieuwe public clouddienst. Beide websites zijn dus uniek, maar delen tegelijk ook belangrijke achtergrondverhalen. Dat biedt de nodige voordelen, want we hebben nu meer redactiecapaciteit en kunnen beter onderzoek doen naar meer technologieën en IT-bedrijven.

Mocht je als Vlaming (tijdelijk) in Nederland wonen, of als Nederlander over de grens in België: door bovenaan links in het menu te kiezen voor Techzine Nederland of Techzine België, wordt de automatische doorverwijzing naar Nederland of Belgie een jaar uitgeschakeld. (zolang je je cookies niet verwijdert)

Tot slot willen we ook graag onze lanceringspartners bedanken die Techzine België vanaf het begin hebben gesteund en ervoor zorgen dat we snel kunnen groeien in 2018. Hartelijk dank alvast!

[subscribe]

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home