30% van het cloudpotentieel gaat verloren. Tijd om te optimaliseren

De digitale transformatie zet zich genadeloos voort binnen bedrijven met de cloud als essentieel onderdeel. Iedereen kent de cloud, maar heel wat bedrijven benutten lang niet het volledig potentieel. Belangrijke struikelblokken zijn onder meer databeheer en administratie.

Het World Economic Forum verwacht dat tegen 2025 dagelijks 463 exabytes aan data wordt gecreëerd. Geconnecteerde toestellen en digitale technologie verspreiden zich binnen en buiten bedrijven, wat onrechtstreeks tot enorme hoeveelheden data leidt die worden gegenereerd door klanten, werknemers, partners en derde partijen.

Data heeft meerdere bestemmingen

Data heeft bovendien meer dan één bestemming: cloud, on-premise of in de edge. Hierdoor moeten bedrijven de juiste datastrategie toepassen om alle data te huisvesten, beschermen en beheren. Cloud Governance is hierin de sleutel en omvat de juiste mensen, processen en technologie geassocieerd met je cloud-infrastructuur, security en operations.

Waarom is dat laatste zo belangrijk? In een public cloud worden beslissingen genomen in een gedecentraliseerde manier aan een verschroeiend tempo. Snelheid is de essentie, maar alles er rond mag niet vergeten worden.

Een solide cloudstrategie is van essentieel belang om een performante data-omgeving te bouwen en navigeren.

IT-professionals zijn zich maar al te goed bewust van de technologische uitdagingen. In een onderzoek van Insight bij 1.000 IT beslissingsnemers in 9 Europese landen blijkt dat data security de grootste uitdaging binnen het globaal beheer van datacenters. Meer dan de helft (54%) zegt dat databeheer alle IT-operaties de belangrijkste uitdaging wordt.

Solide cloudstrategie

Om die redenen is een solide cloudstrategie van essentieel belang om een performante data-omgeving te bouwen en navigeren. Cloud biedt een grotere flexibiliteit, schaalbaarheid, wendbaarheid van infrastructuur en diensten, inclusief real-time beslissingen nemen en andere voordelen.

In het onderzoek zien we verder dat 55 procent van de Europese IT-beslissingsnemers AI een belangrijke impact ziet hebben op de toekomst van IT. Andere kritieke technologieën om te innoveren zijn advanced analytics (46%), cloud (42%), AR, VR (38%) en mobiele toestellen en applicaties (33%).

Het rapport legt uit wat de groeiende verwachtingen zijn van IT en wat de impact is op corresponderende budgetten. Verder komen de digitale innovaties en hun potentieel aan bod om bedrijven een krachtig toekomst te geven. Tot slot licht het onderzoek de hogere eisen uit wat betreft werknemers en de invloed op de digital workplace die vandaag essentieel is geworden.

Kortom, een compleet onderzoek naar de laatste nieuwe technologietrends en wat je nodig hebt als bedrijf om een stap voor de concurrentie te blijven. Download hieronder het complete rapport van Insight met gedetailleerde analyses.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home