Hoe stel je een beleid op dat digitale transformatie ondersteunt?

Bedrijfscultuur

Veel bedrijven zijn door de coronapandemie al sneller op de trein van digitale transformatie gesprongen. Het is mogelijk dat het ook bovenaan jouw takenlijstje staat. Alleen is het niet iets dat je zomaar op een paar minuten tijd afwerkt. Alles in het bedrijf moet tegelijk onder handen worden genomen. Dat vraagt om een doordachte planning.

Zonder een duidelijk governance framework zal het item nog lang bovenaan je takenlijstje blijven staan. In deze map staat namelijk beschreven hoe je jouw bedrijf door de digitale transformatie zal leiden. Daar maak je maar beter snel werk van, want heel wat bedrijven zijn wel al digitaal aan het transformeren. Mendix helpt je daarbij op weg in ‘your new governance framework’.

Vier bouwstenen

Mendix legt je daarin uit hoe je een IT-afdeling bestuurt op een weloverwogen manier. Op dit moment staan cyberbeveiliging en bestuur nog te vaak gelijk aan elkaar. Als resultaat worden alle innovatieve en nieuwe ideeën naar de prullenbak geleid. Natuurlijk moet alles op een veilige manier gebeuren, maar dat dient niet te gebeuren door alles af te zweren.

In het ebook vind je drie handige tips om het managementbeleid voor de IT-afdeling op af te stemmen. Zo wordt het kader duidelijk en in lijn met de bedrijfsstrategie. In enkele eenvoudige stappen maak je zelf een plan op dat slechts uit vier onderdelen bestaat:

  • De kernmissie
  • Fundamentele principes
  • Beleid van de organisatie
  • IT-governance

Wil je graag een deftig beleid snel uitstippelen, vul dan hier je gegevens in en het ebook komt zo jouw kant op.  

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home