De staat van de kmo en IT vandaag

Middelgrote bedrijven in België zijn van plan hun gebruik van de public cloud sterk te moderniseren en te verhogen en zijn enthousiast over 5G en AR/VR, maar ze maken zich zorgen over de cashflow en de macro-economie.

Middelgrote organisaties met minder dan 500 medewerkers vormen een groot deel van de moderne economie. Afgezien van eenmanszaken en zeer kleine ondernemingen, worden ondernemingen met 100 tot 499 werknemers gedreven door de ondernemers en dromers die de zakelijke grootmachten van morgen willen bouwen of, als alternatief, het bevel over hun eigen fortuinen willen behouden zonder de verantwoordelijkheden en afleidingen van het zijn van een groot onderneming. Deze bedrijven zijn er traditioneel in geslaagd zich te richten op nichekansen of in het bedienen van lokale markten, maar in de huidige digitaliserende, globaliserende wereld is IT een enorm en groeiend onderdeel van hun concurrentievermogen.

Om meer te weten te komen over hoe bedrijven gebruikmaken van informatietechnologie, heeft Dell Technologies (Dell Technologies oplossingen zijn mogelijk gemaakt door Intel) IDG opdracht gegeven om een onderzoek uit te voeren bij meer dan 1500 respondenten in 11 Europese landen en Zuid-Afrika. De resulterende cijfers suggereren dat deze organisaties al goed gebruik maken van IT-tools om hun concurrentievermogen te verbeteren en van plan zijn om in de toekomst nieuwe technologieën in te zetten. Maar ze wijzen er ook op dat middelgrote bedrijven worden geconfronteerd met een reeks uitdagingen bij het beheren en onderhouden van hun IT en vaak worstelen met informatiebeveiliging, kosten, aannemen en behouden van personeel, concurrentie van startups en toenemende regelgeving die van invloed is op gegevensbeheer.

In België heeft Dell in samenwerking met Intel 55 respondenten ondervraagd, verspreid over organisatiegroottes van 100-199, 200-349 en 350-499 werknemers. De respondenten kwamen uit een breed scala van sectoren, maar 13% kwam uit de bank-, financiële, investerings- en verzekeringsgroep sector en de groothandel/distributiesector. Meer dan vier-vijfde van de respondenten werkte in IT-operaties en iedereen heeft invloed op beslissingen over IT-aankopen.

Door de antwoorden van Belgische respondenten te vergelijken met die van Europese collega’s, kunnen we een nog dieper inzicht krijgen in de specifieke behoeften, verlangens en frustraties van bedrijven in het land. Lees de resultaten in onderstaande white paper.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home