Cybersecurity staat meer dan ooit in de schijnwerpers. De bedreiging voorblijven, blijft de beste strategie. In de praktijk strooien onverwachte uitdagingen roet in het eten en blijkt een reactieve strategie alsnog noodzakelijk.
Voor de pandemie in 2020 waren organisaties volop bezig met digitale transformatie. Veel bedrijven probeerden beveiligingsproblemen aan te pakken in complexe omgevingen. Complexe IT-infrastructuur met legacy, on-premises datacenters, data in de edge en de publieke cloud: data staat vandaag overal. Bovendien zijn er complexe compliance-regels van tel. Tel daar een tekort aan ervaren IT-personeel bij, en je ziet hoe uitdagend het is om een omgeving veilig te houden. Niet verwonderlijk dus dat cybersecurity-aanvallen aan populariteit winnen.
Verschoven prioriteiten
De uitdagingen groeiden bij de uitbraak van covid-19. Plots verschoven de prioriteiten. Werkgevers moesten thuiswerk mogelijk maken en IT-departementen moesten maar proberen om eventuele lekken te dichten die tot stand kwamen bij een snelle implementatie van nieuwe manieren van werken.
In onderstaande white paper onderzoekt IDG in opdracht van Insight hoe IT-leidinggevenden hun strategieën, prioriteiten en initiatieven aanpasten om aan de snelle evolutie van het cyberbeveiligingslandschap te voldoen. IDG bevroeg meer dan 200 CIO’s, CTO’s en CSO’s in grote organisaties met gemiddeld 21.300 werknemers.
Enkele cijfers springen in het oog. Zo geeft 80 procent van hen aan dat ze onvoldoende vertrouwen hebben in het IT-postuur van hun organisatie. Ze zien ruimte voor verbetering, ondanks hogere investeringen in het IT-beveiligingsbudget. 91 procent van de ondervraagden plant het budget dit jaar nog meer te verhogen. Lees de volledige white paper om de voornaamste trends en hun oorzaken te ontdekken.