Windows 11 bundelt de handigste instellingen in één overzicht

windows 11 instellingen homepagina
Bron: Microsoft

Microsoft gaat een homepagina toevoegen waar de meest handige en vaakst gebruikte instellingen worden gebundeld, aangevuld met wat reclame voor de eigen producten.

Microsoft heeft een nieuwe bèta-update vrijgeven via het Insiders-kanaal, Build 22631.2262. De meest uit het oog springende nieuwigheid is een homepagina voor het instellingenmenu. Daar worden enkele snelle instellingen gebundeld zodat je niet altijd meer door het menu moet bladeren. In totaal is er plaats voor zeven kaarten.

Onder de Aanbevolen instellingen verschijnen instellingen aar je het vaakst aan sleutelt. Dit kunnen bijvoorbeeld het display, geluid en privacy-instellingen zijn, maar dit zal worden aangepast aan je gebruikspatronen. Daarnaast zien we ook kaarten voor personalisatie, accountherstel, bluetoothapparaten en rechtsboven zie je ook of je pc mee is met alle updates.

Microsoft zou Microsoft niet zijn als het de instellingen niet gebruikt om de eigen producten in de spotlights te zetten. Zo kan je ook zien hoeveel opslag je nog over hebt en je Microsoft 365-abonnement bekijken. Een beetje reclame in Windows zijn we inmiddels wel gewend.

lees ook

Zeg neen tegen reclame: zo wis je je zoekgeschiedenis in Windows

Back-up

Het lijkt er ook sterk op dat Microsoft een gloednieuwe ingebouwde back-up-app wilt uitrollen naar Windows 11. Met deze app kan je een back-up van je oude pc nemen wanneer je een nieuwe gaat aankopen. Hierdoor zal je eenvoudiger je instellingen kunnen overdragen naar het nieuwe apparaat. Voor applicaties die je hebt vastgepind in het Startmenu, maakt de app een link aan zodat je ze indien gewenst snel weer kan installeren via de Microsoft-winkel.

windows back-up
Bron: Microsoft

Benieuwd om het nieuwe instellingenmenu en de back-up-app te ontdekken? Dan dien je eerst een Windows Insider-account aan te maken. In deze handleiding gidsen we je door dat proces.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home