OnePlus lanceert Nord 4 met zes jaar ondersteuning

oneplus nord 4
Bron: OnePlus

OnePlus lanceert de nieuwe generatie van de succesvolle Nord-reeks. De Nord 4 springt in het oog met een metalen behuizing en krijgt de langste ondersteuning van alle OnePlus-smartphones.

Onder de Italiaanse zon in Milaan toont OnePlus vandaag de Nord 4 aan de wereld. Dat het nieuwste toestel in de Nord-reeks met meer poespas wordt aangekondigd dan de OnePlus 12 eerder dit jaar, is niet toevallig. De Nord-reeks moet de filosofie van OnePlus om een ‘vlaggenschipkiller’ in de smartphone-industrie te zijn belichamen.

Eerdere toestellen in de Nord-reeks bleken succesvol in die missie. We noemden de Nord 3 een (bijna) perfecte middenklasser. Met enkele gerichte verbeteringen moet de Nord 4 het nog een tikkeltje beter doen.

Metalen behuizing

OnePlus noemt de Nord 4 het dunste lid van de Nord-familie. We nemen de meetlat er niet bij, maar met een dikte van amper 8 mm is de Nord 4 zeker slank te noemen.

Verder valt het volledig metalen ontwerp op. Dat was vroeger gebruikelijker, maar sinds het 5G-tijdperk begonnen is, zien we het nog zelden, omdat metaal de signaalsterkte kan beïnvloeden. OnePlus dook in zijn laboratorium en ontdekte een manier om metaal en 5G toch te verzoenen, dankzij onder meer compactere antennes.

Met een display van 6,74 inch is de Nord 4 een grote smartphone. In het display is plaats voor 1.240 x 2.772 pixels. OnePlus verhoogt de piekhelderheid tot 2.150 nits. Een nieuwigheid in het scherm is de Aqua Touch, die ervoor zorgt dat je na een duik in het zwembad of een plotse regenbui met natte vingers het scherm nog vlot kan bedienen. Geen overbodige luxe in een land als België. Het toestel zelf is met een IP65-rating ook bestand tegen een spatje water.

Niet bespaard op hardware

Dat OnePlus niet bespaart op zijn Nord-toestellen, blijkt uit de overige specificaties van de Nord 4. De processor is een Snapdragon 7 Gen 3. Dat is niet dezelfde Snapdragon-processor als in de OnePlus 12 en andere vlaggenschiptoestellen, maar nog altijd een meer dan degelijke processor, die bovendien ook AI-compatibel is.

De 50 MP-hoofdcamera van de Nord 4 levert volgens OnePlus dezelfde beeldkwaliteit af als die van het vlaggenschip. De nodige AI-functies zijn aanwezig om je beelden verder op te smukken indien nodig. Een 8 MP-breedhoeklens flankeert de hoofdcamera, aan de voorzijde zit een lens met 16 MP.

De camera’s zijn horizontaal opgesteld, waar veel toestellen voor een verticale opstelling kiezen. Dat was nodig om ruimte vrij te maken voor de stevige 5.500 mAh-batterij. Op papier laadt die batterij aan een indrukwekkende 100 W op, maar daar hoort een kanttekening bij. Heb je geen oplader van het merk liggen zal je niet aan die beloofde laadsnelheden komen en een oplader zit niet mee in de doos.

Lange levensduur

OnePlus wil dat je zo lang mogelijk kan genieten van de Nord 4. Enkele technologische snufjes garanderen een lange levensduur van het toestel. De batterij is voorzien van Health Engine-technologie om het batterijgebruik en oplaadgewoonte te optimaliseren, wat de levensduur van je batterij aanzienlijk verbetert. De OnePlus Nord 4 is ook uitgebreid getest en gecertificeerd om tot zes jaar na de eerste ingebruikname soepel te blijven werken.

Daar heb je alleen maar iets aan als de software lang genoeg onderhouden wordt. OnePlus belooft vier grote Android-updates en tot zes jaar aan beveiligingsupdates. Dat is opmerkelijk, want eerder sprak het bedrijf zich openlijk uit tegen de langdurige ondersteuning die onder meer Google en Samsung bieden. OnePlus lijkt nu toch te moeten beseffen dat het in die trend moet meegaan.

Prijs en beschikbaarheid

De OnePlus Nord 4 is vanaf 8 augustus verkrijgbaar in twee configuraties en drie kleuropties: zilver, zwart en groen. De instapversie met 12 GB RAM en 256 GB opslag gaat voor 499 euro over de toonbanken, incl. btw. Wil je 16 GB RAM en 512 GB opslag, dien je 549 euro incl. btw uit te rekenen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home