Microsoft Edge maakt iedere afbeelding scherp met AI

Microsoft probeert meer uit zijn webbrowser te halen door de toevoeging van AI. Afbeeldingen met lage resolutie worden daardoor plots scherp en gedetailleerd weergegeven.

Edge krijgt de AI-functie ‘Turing Image Super Resolution engine’ (T-ISR). De functie vormt afbeeldingen van lage resolutie om naar scherpe en gedetailleerde plaatjes.

Microsoft belooft een functie in handen te hebben die Edge beter maakt dan concurrerende webbrowsers. In de aankondiging maakt het bedrijf dat heel duidelijk: “We beginnen de functie uit te rollen zodat gebruikers de afbeeldingen die ze op internet zien, kunnen verbeteren met als doel Microsoft Edge de beste browser te maken voor het bekijken van afbeeldingen op het internet.”

Edge heeft een marktaandeel van tien procent, waardoor het een groot speelterrein heeft om nieuwe gebruikers voor zich te winnen. Het aandeel leek de techgigant eerder te willen vergroten door Windows aan Edge te koppelen en zo een oneerlijke concurrentiepositie in te nemen. Die koers lijkt gewijzigd te worden.

lees ook

Microsoft Edge bekoort tien procent van de markt

Niet nieuw

Toch is de functie niet volledig nieuw. Op Bing Maps introduceerde Microsoft T-ISR namelijk al. Luchtbeelden worden zo verbeterd voor gebruikers wereldwijd, laat het bedrijf weten.

De functie zal ook introduceren op Azure Maps-satellietbeelden. Dat moet Azure-gebruikers die hun eigen producten en diensten willen promoten een voordeel geven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home