Microsoft Edge bekoort tien procent van de markt

microsoft edge

Tien procent van de pc-gebruikers omarmt Microsoft Edge. Dat is een record voor Microsoft, dat de omarming van Chromium voor zijn browser zo zijn vruchten ziet afwerpen.

 Google Chrome blijft met grote voorsprong ’s werelds populairste browser. Cijfers van Statcounter tonen dat 66,58 procent van de pc-gebruikers wereldwijd Chrome gebruikt om op het internet te surfen. De cijfers zijn gebaseerd op data van meer dan tien miljard maandelijkse bezoeken over meer dan twee miljoen websites.

Uit de gegevens blijkt dat Microsoft met Edge een belangrijke mijlpaal heeft gehaald. Voor het eerst wordt de browser in meer dan tien procent van de bezoeken gebruikt. Voor april registreerde Statcounter 10,07 procent, terwijl dat een maand eerder nog 9,65 procent was.

Vooruitgang sinds Chromium

Het gebruik van Edge stijgt gestaag sinds Microsoft meer dan twee jaar geleden Edge opnieuw uitbracht gebouwd op de Chromium-engine. De eerste versie van Edge was niet populair aangezien die een eigen engine gebruikte om het internet weer te geven. Die werd zeven jaar geleden gelanceerd maar kon nooit op veel steun van ontwikkelaars rekenen omwille van het lage gebruikersaantal, wat voor een vicieuze cirkel zorgde.

Door de opensource Chromium-engine te omarmen die Google Chrome ook gebruikt, loste Microsoft in één klap alle compatibiliteitsproblemen op. Dat opende de deur richting meer gebruikers. Tien procent kan nog steeds weinig lijken vergeleken met Chrome, maar het maakt Edge wel de op één na populairste browser ter wereld.

België

In België is Edge bovengemiddeld populair. Meer dan 17 procent zou de browser verkiezen. Chrome krijgt een marktaandeel van bijna 70 procent. Andere browsers zoals Safari, Firefox en Opera zijn een stuk minder populair in ons land, terwijl die wereldwijd nog wel een beetje marktaandeel wegkapen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home