Microsoft maakt wisselen van standaardbrowser eenvoudig in Windows 11

Windows 11

Wisselen van standaardbrowser in Windows 11 wordt eenvoudiger. De benodigde update is sinds begin deze week beschikbaar.  

Standaardbrowser wisselen is in Windows 11 voortaan met slechts één klik mogelijk. Om van de functie te profiteren moet de update KB5011563 geïnstalleerd worden, die is momenteel al beschikbaar.

Kritiek van concurrenten

Standaardbrowser wisselen was eerder een lang proces, waarbij ieder bestandstype en internetprotocol individueel een standaardbrowser kreeg toegeschreven. Standaard was de plaats bezet door Edge, de browser van Microsoft.

Rivaliserende aanbieders van internetbrowsers bekritiseerde deze praktijken van Microsoft al. Daar leek Microsoft in het begin zichzelf niets van aan te trekken. Eén maand na uitgave werd het zelfs onmogelijk gemaakt om applicaties te installeren die Edge blokkeren.

Microsoft lijkt nu zijn strategie om de eigen internetbrowser op te dringen, los te laten. Om van standaardbrowser te wisselen ga je na het installeren van de laatste update naar de Standaardapps. Kies de browser die je graag gebruikt en dan verschijnt er een knop met de vraag of deze browser als standaardbrowser mag worden ingesteld.

lees ook

5 redenen om wel (of niet) te upgraden naar Windows 11

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home