Lenovo brengt ThinkPad X1 Extreme uit met 15 inchscherm

Lenovo Thinkpad X1 Extreme

De ThinkPad X1- serie van Lenovo heeft zichzelf bewezen als een van de beste dunne en lichte laptops die er zijn. Maar het 13 inchscherm is voor velen wat aan de kleine kant. Daarom heeft Lenovo nu de ThinkPad X1 Extreme gelanceerd met een schermdiagonaal van 15 inch. Deze is nu beschikbaar en kost 1.860 dollar.

De 15 inch X1 is nog steeds dun en licht. Het gewicht begint bij 1,7 kg en de dikte is 18 mm. De extra ruimte die het formaat biedt, werd door Lenovo goed benut. De processor die erin zit is een 6-core achtste generatie Coffee Lake en deze gaat gepaard met 64 GB RAM. Voor de grafische rekenkracht is er een Nvidia GeForce GTX 1050 Ti.

Het 4K HDR-scherm ondersteunt touch en een kantelgevoelige pen. De X1 Extreme is rijk aan aansluitingen en wordt geleverd met twee Thunderbolt 3-poorten, HDMI, gigabit ethernet, 802.11ac wifi, Bluetooth 5, twee USB 3.1-poorten (Gen 1), een SD-kaartlezer, vingerafdrukverificatie en een afsluiter voor de webcam. De batterij heeft een capaciteit van 80 wattuur, met een oplader van 135W.

De X1 Extreme is min of meer de mainstream tegenhanger van het P1-worksation dat een paar weken geleden is aangekondigd. Alleen maakt die gebruik van een Xeon-cpu en Quadro-gpu, vergeleken met de Core- en GeForce-chips in de X1 Extreme. Verder zijn de machines vrijwel hetzelfde.

Lenovo presenteert de ThinkPad X1 Extreme op de IFA-beurs in Berlijn, waar het ook de allereerste Windows ARM-laptop met een Snapdragon 850 heeft onthuld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home