HP wil Google-project Starline tot leven brengen in 2025

Levensecht virtueel vergaderen kan vanaf 2025 met een HP Poly-oplossing die Google-project Starline een realiteit maakt. Vooraf bestellen kan vanaf nu.

Ken jij Project Starline nog? Het Google-project was in zijn eerste iteratie om levensecht virtueel te vergaderen is in wezen een uit de kluiten gewassen chatbox met een 65-inch en 8k tv-scherm, 14 camera’s, 16 infraroodprojectoren, microfoons en speakers. Het geheel zorgt voor een onwaarschijnlijk realistisch 3D-beeld van de deelnemers aan de chat. En dat is net de bedoeling van Google.

Via deze realistische weergave, zonder headset, wil de zoekgigant werknemers dichter bij elkaar brengen. De camera’s maken het bijvoorbeeld mogelijk om oogcontact te hebben door naar het scherm te kijken. Iets wat bij Zoom- of andere Teamsmeetings niet kan via één camera boven het scherm. Het 3D-aspect maakt de beleving nog een stuk groter dan bij de 2D-meetings waar we allemaal mee te maken hebben.

Logitech demonstreerde vorig jaar al een concept, maar echt concreet is dat nooit geworden als verkoopbaar model.

HP schakelt nu met Google een versnelling hoger met een nieuwe iteratie van Project Starline. Je kan de Poly-oplossing vandaag al bestellen bij Poly. In 2025 moet de bijzondere vergaderoplossing beschikbaar zijn. Over een prijs wordt met geen woord gerept, maar we vermoeden dat het ‘genoeg’ zal zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home