Google Sheets ondersteunt voortaan macro’s

Google heeft een belangrijke functie toegevoegd aan Sheets, laat de zoekgigant weten in een blogpost. Sheets is onderdeel van de G Suite waar bedrijven gebruik van maken. De spreadsheettool ondersteunt voortaan macro’s, zodat gebruikers repetitieve taken kunnen automatiseren.

De Sheets macro recorder laat je toe om acties op te nemen en daarna af te spelen op commando. Sheet macro’s zijn gebouwd voor cloud-gebaseerde bestanden, zodat teams macro’s kunnen uitvoeren terwijl anderen nog in het bestand bezig zijn, zonder die bewerkingen te storen.

Macro’s worden automatisch geconverteerd in app-scripts, zodat een gebruiker eenvoudig het script kan aanpassen wanneer ze een macro willen tweaken. Zo hoef je niet altijd helemaal vanaf nul te starten.

Naast macro’s voegt Google nog enkele extra functies toe aan Sheets. Zo kan je voortaan eigen papierformaten kiezen, print page breaks toevoegen en zijn er meer opties om rijen en kolommen te groeperen. Er is verder nog de mogelijkheid om data te groeperen per tijd en kan je voortaan aanvinkbare vierkantjes toevoegen in cellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home