Google brengt vouwbare Pixel Pro Fold naar België

pixel pro fold
Bron: Google

Google lanceert een eerste vouwbare toestel in de Benelux. De Pixel Pro Fold moet de handschoen opnemen tegen de Samsung Galaxy Z Fold.

De eerste Pixel Fold mag België dan nog hebben overgeslagen op het moment van lancering, maar met de opvolger is het wel prijs. Google kondigt vandaag, samen met zijn nieuwe Pixel 9-telefoons, een nieuw vouwbaar toestel aan. De Pixel Pro Fold zal honderd procent zeker naar België komen, is ons bevestigd door de fabrikant.

Open boek

De naam van de Pixel Pro Fold doet denken aan de Fold van Samsung en het is ook met dit toestel dat Google de concurrentie wil aangaan. Het toestel heeft een verticale vouwlijn zodat als een boek kan opengevouwen worden tot een kleine tablet. Aan de binnenkant zit een flink 8 inch scherm met 2.076 x 2.152 pixels, adaptieve verversingsgraad en een helderheid tot 2.700 nits.

Aan de buitenkant ziet de Pixel Pro Fold er als een gewone Pixel uit. Het scherm aan de voorkant is met 6,3 inch even groot als dat van de Pixel 9. Ook hier bespaart Google niet op de specificaties: 1.080 x 2.424 pixels, een helderheid tot 2.700 nits en een verversingsgraad die schaalt tussen 60 en 120 Hz. Google plakt een IPX68-rating op het toestel, wat betekent dat het toestel waterdicht is, maar stof een probleem kan vormen.

Vouwbare smartphones hebben wel eens moeite met de batterij. Dat wil Google voorkomen door een 4.650 mAh-batterij in het toestel te stoppen. De batterij houdt het volgens Google tot 72 uur uit als je de batterijbesparingsmodus inschakelt, maar de Pixel 9-toestellen gaan tot 100 uur mee als je het rustig aan doet.

Drie camera staan ter beschikking: een 48 MP hoofdcamera wordt geflankeerd door een 10,5 MP breedhoekcamera en een 10,8 MP telefotolens. Hier lijkt Google enkele afwegingen te hebben moeten maken tegenover de Pixel 9, al zegt het aantal megapixels in een lens niet alles. Alle nieuwe Pixel-toestellen worden aangedreven door een huisgemaakte Tensor G4-chipset.

Nog geen Android 15, wel Gemini

Het voor Google belangrijkste aspect hebben we nog niet besproken: de aanwezigheid van Gemini. De AI-assistent zal alomtegenwoordig zijn op je toestel voor het bewerken van beelden, het vertalen van tekst of het schrijven van berichten. Voor de lancering van de nieuwe Pixel-toestellen kondigt Google nieuwe Gemini-functies aan.

Gemini Live maakt het mogelijk om stemgesprekken te hebben met de AI-assistent op je telefoon. Dit kan je zien als de reïncarnatie van Google Assistent, helemaal naar de achtergrond verwezen door Google. In de Pixel Studio krijg je toegang tot de Image 3-beeldgenerator en Pixel Screenshots helpt je zoeken naar screenshots met belangrijke info op je telefoon.

De Pixel 9-toestellen zullen straks ook de eerste smartphones zijn met Android 15. Bij de lancering komen ze nog met Android 14. Google is de laatste hand aan het leggen aan de nieuwe versie en de upgrade zou niet lang meer op zich mogen laten wachten. De Pixel 9-toestellen zullen zeven software-upgrades en zeven jaar beveiligingsupdates krijgen, waarvan er één dus al zal worden opgebruikt door Android 15.

Prijs en beschikbaarheid

De Pixel Pro Fold ligt vanaf 4 september in de winkelrekken. Begin maar al te sparen als je dit toestel wilt aankopen. Zowel het basismodel met 256 GB opslag als de variant met 512 GB kosten een doorsnee Belgisch nettomaandloon, respectievelijk 1.899 euro en 2.029 euro incl. btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home