Google ontsloeg voorbije 2 jaar 48 werknemers voor seksueel wangedrag

google

Google heeft de afgelopen twee jaar 48 medewerkers ontslagen voor seksuele intimidatie. Daaronder bevonden zich 13 medewerkers in de functie van senior manager of hoger. Onder hen bevond zich ook Andy Rubin, de geestelijke vader van Android. Dat schrijft de New York Times.

Volgens NYT heeft het internetbedrijf Rubin bij zijn vertrek in 2014 een gouden handdruk van 90 miljoen dollar gegeven. De compensatie zou in maandelijkse termijnen van 2 miljoen dollar worden uitbetaald. Iets wat hij zelf via een bericht op Twitter ontkent, naast ook de beschuldiging rondom seksueel wangedrag:

“Het verhaal van de New York Times bevat talloze onnauwkeurigheden over mijn baan bij Google en de ontvangen compensatie. Ik heb nog nooit een vrouw gedwongen om seks te hebben in een hotelkamer. Deze valse beschuldigingen maken deel uit van een lastercampagne om mij te kleineren tijdens een echtscheidings- en voogdijstrijd. Ik ben ook diep verontrust over het feit dat anonieme leidinggevenden van Google commentaar leveren over mijn personeelsbestand en de feiten verkeerd weergeven.”

Transparantie

In een gezamenlijke brief laten Sundar Pichai, ceo van Google, en vice presient operations Eileen Naughton weten geschrokken te zijn van het artikel in de New York Times. Volgens hen heeft niemand van de ontslagen medewerkers een ontslagvergoeding gekregen.

Het bedrijf benadrukt dat het in 2015  juist ‘Respect@’ en een jaarlijks ‘Internal Investigations Report’ heeft gelanceerd, dat naar eigen zeggen transparantie biedt over dit soort onderzoeken. Voor melders van ongepast gedrag zouden er intern vertrouwelijke kanalen zijn opgezet.

“We hebben ons beleid ook bijgewerkt om alle VP’s en SVP’s te verplichten elke relatie met een collega te onthullen, ongeacht de rapportagelijn of aanwezigheid van een conflict”, aldus de verklaring.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home