Google introduceert fysieke AI-knop op Chromebooks

Google lanceerde vandaag twee nieuwe Chromebooks. Een van de nieuwigheden op de toestellen is de ‘Quick Insert’-knop die toegang geeft tot Google’s AI-tools.

Met een druk op de ‘Quick Insert’-knop vanaf het toetsenbord krijg je een menu met verschillende opties. De generatieve AI-schrijfassistent ‘Help Me Write’ schrijft bijvoorbeeld een mail voor jou uit. Het genereren van afbeeldingen is nu nog niet beschikbaar, maar die optie wordt volgens The Verge in de toekomst wel geïmplementeerd.

De knop laat je ook toe om de datum van vandaag met één klik in je document te zetten en recent bezochte websites te bekijken. Via de bovenste rij in het menu kan je makkelijk gifs en emoji toevoegen. De AI-knop vervangt de eerdere Launcher-toets en komt dus ter hoogte van de Caps Lock-toets te staan.

Nieuwe AI-tools in aantocht

Google is fors aan het inzetten op AI met de Chromebook Plus-reeks. Deze maand komen er nog tal van AI-tools bij zoals ‘Help me read’, waarmee je teksten kan laten samenvatten. Live Translate vertaalt in realtime tekst uit video’s in meer dan 100 talen. Daarnaast kan je met Recorder een transcriptie van audiofragmenten maken.

Tot slot geeft Recap een overzicht van alles waar je mee bezig was voor je de Chromebook dichtklapte. Recap laat ook herinneringen zien voor je volgende afspraak en biedt snelle toegang tot recent geopende bestanden.

Behalve Recap zijn al deze tools enkel beschikbaar op een toestel dat Chromebook Plus-gecertificeerd is. De ‘Quick Insert’-knop vind je voorlopig enkel terug op de Samsung Galaxy Notebook Plus (vanaf 699 dollar) die ook vandaag wordt aangekondigd. Tegelijk ziet ook de Lenovo Chromebook Duet 11 (vanaf 340 dollar) het levenslicht, zonder ‘Quick Insert’-knop op het klavier. Het is nog niet bekend of beide toestellen naar Europa komen en wat de adviesprijs is.

Voor meer informatie over de nieuwe functies en de toestellen kan je op de blog van Google terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.