Een op drie IT-professionals hangt zijn of haar telefoon het liefst ’s nachts op om bij te laden, een andere op drie wacht tot het batterijniveau onder de twintig procent zakt. Dat blijkt uit een rondvraag van ITdaily onder zijn lezers.
Welke smartphone je ook hebt, vroeg of laat moet je het ding opladen. Iedereen heeft wel zijn of haar eigen oplaadgewoonten. De ene maakt er een principe van om de batterij binnen een bepaald percentagebereik te balanceren, terwijl anderen zich pas naar een oplader reppen als de batterij het gaat begeven. Er zijn ook heel wat smartphonegebruikers die hun toestel altijd ’s nachts opladen. ITdaily peilde deze maand naar de laadgewoonten van IT-professionals.
232 deelnemers vulden de online enquête in. Voor meer dan de helft is het batterijniveau niet de doorslaggevende factor om te bepalen wanneer het toestel een oplaadbeurt nodig heeft. 21 procent laadt zijn of haar toestel tussendoor op, op momenten wanneer het past. Het hebben van een snelle oplader biedt die luxe: een eerdere rondvraag leerde dat 36 procent van IT-professionals daarover beschikt.
Het populairste moment om een telefoon op te laden blijkt ’s nachts te zijn. 33 procent van IT-professionals hangt zijn of haar telefoon aan de oplader bij het slapengaan, om er zeker van te zijn dat de volgende dag met een volle batterij kan worden ingezet. Of de batterij dan altijd tot honderd procent wordt bijgeladen of softwarematig wordt ingesteld dat de oplaadbeurt stopt bij bijvoorbeeld tachtig procent, daarover biedt de rondvraag geen uitsluitsel.
Laat, later, te laat?
Een resterende 54 procent wacht tot het batterijniveau tot onder een bepaald percentage gezakt is vooraleer het toestel weer bij te laden. Dertien procent doet dat wanneer de batterij voor 50 procent leeg getrokken is. Voor 32 procent is een batterijniveau van twintig procent of minder pas de limiet om opnieuw te laden. Wie wacht tot de batterij bijna leeg is, kan wel eens te laat zijn, al geeft slechts één procent aan zijn of haar telefoon pas bij te laden als de batterij helemaal leeg is.
Iedere maand peilen we bij onze lezers naar een actueel technologisch onderwerp. Benieuwd naar de resultaten van vorige polls? Hier vind je het overzicht.