Meerderheid IT-professionals heeft trage oplader voor smartphone

oplader smartphone

Meer dan de helft laadt zijn/haar smartphone het liefst tussendoor op, één op tien laadt draadloos. Dit zijn enkele cijfers uit een rondvraag van ITdaily naar de laadgewoonten van IT-professionals.

Welke smartphone je ook hebt, vroeg of laat moet je het ding opladen. Een lege batterij komt altijd ongelegen. Je smartphone opladen kan vandaag op verschillende manieren. Sommige fabrikanten maken van laadsnelheid een principiële kwestie en brengen steeds snellere laders op de markt en voor sommige toestellen heb je geen kabeltje meer nodig.

ITdaily onderzocht hoe IT-professionals hun smartphone opladen. 195 respondenten vulden de online bevraging in. Dat leverde de volgende resultaten op.

De traagsten zullen de eersten zijn

Het merendeel van IT-professionals geeft aan over een trage lader te beschikken. We spreken voor alle duidelijkheid over een trage lader als die een oplaadcapaciteit van minder dan zestig watt heeft. 53 procent valt onder die grens, 36 procent zit daarboven.

De laadsnelheid beïnvloedt ook de manier waarop het toestel opgeladen wordt. 41 procent laadt zijn/haar toestel liefst in één keer op met een trage lader. 12 procent doet dat tussendoor wanneer de nood het hoogst is met een tragere lader, 36 procent met een snellere lader. We vermoeden dat die 36 procent wel met een geruster gevoel zit wanneer de batterij bijna leeg is en een oplader nabij is.

Het hoeft niet te verbazen dat de meerderheid nog een tragere oplader heeft. De twee meest wijdverspreide merken in de Belgische markt, Samsung en Apple, laten zich nog niet opmerken als oplaadkampioenen. Het zijn dan ook vooral de uitdagers van deze gevestigde waarden, denk aan Xiaomi, Oppo en OnePlus, die zich trachten te onderscheiden met hun snelle opladers.

Draadloos

De laatste jaren vind ook draadloos opladen zijn weg naar de smartphoneidustrie, nu nog tamelijk exclusief voor de duurdere modellen. Draadloos opladen kan nog niet aan dezelfde snelheden, maar je hebt wel het comfort van geen kabel meer te moeten meesleuren. Je legt je smartphone op een magnetische spoel om het toestel op te laden.

Ongeveer één op de tien (11%) heeft draadloos opladen al omarmd. De meerderheid daarvan laadt het toestel in één keer op.

Iedere maand peilen we bij onze lezers naar een actueel technologisch onderwerp. Benieuwd naar de resultaten van vorige polls? Hier vind je het overzicht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home