Apple Intelligence zal geplande uitrol van iOS 18 niet halen 

Apple Intelligence wordt nog even in de oven gestoken. De bètaversie is reeds beschikbaar voor ontwikkelaars om de laatste fouten eruit te halen, maar mist daardoor de lancering van de nieuwste softwaregeneratie.

Eerder deze maand kondigde Apple de bèta-versie van iOS 18 aan, maar dan zonder Apple Intelligence, de nieuwe AI-suite van Apple. Volgens anonieme bronnen van  Bloomberg, wil het bedrijf nu toch Apple Intelligence beschikbaar stellen aan softwareontwikkelaars voor vroege tests via iOS 18.1 en iPadOS 18.1-bèta’s. Het is een ongebruikelijke werkwijze voor het bedrijf om voor de release van een nieuwe generatie al bètaversies beschikbaar te stellen.   

De bezorgdheid rond de nieuwe AI-functies maakt dat het bedrijf de lancering van de AI-suite loskoppelt van de nieuwe softwaregeneratie in oktober, zodat het meer tijd heeft om bugs op te lossen.

Atypische strategie

De nieuwe AI-suite van Apple, waarmee het bedrijf een inhaalmanoeuvre lijkt te maken in de AI-race, wordt terug in de oven gezet. Er heersen bezorgdheden over de stabiliteit van de nieuwe AI-functies en of deze wel naar behoren werken. 

Om de bugs te vinden en op te lossen, is Apple van plan om Apple Intelligence beschikbaar te stellen aan softwareontwikkelaars voor vroege tests via iOS 18.1 en iPadOS 18.1-bèta’s. Dit is een atypische strategie aangezien het bedrijf normaal nooit bètaversies beschikbaar stelt voordat de eerste versie van de nieuwe softwaregeneratie openbaar gemaakt is. 

lees ook

Openbare bètaversies Apple iOS 18 nu beschikbaar, zonder Apple Intelligence 

Bijgevolg zal de release van Apple Intelligence losgekoppeld worden van de geplande software-release in oktober. Softwareontwikkelaars zouden de nieuwe AI-suite reeds kunnen uitproberen in bèta, zodat het bedrijf met deze feedback aan de slag kan. Dit geeft Apple meer tijd om bugs in de AI-functies op te lossen. 

iPhone 16 komt te vroeg

Apple’s iOS 18 zou de verkoop van de aankomende iPhone 16 moeten stimuleren. De nieuwste software-update vereist namelijk een iPhone 15 Pro of iPhone 16. Door de vertraging van Apple Intelligence, zullen de nieuwe functies pas in een volgende update van de software beschikbaar gesteld worden. Dit betekent dat gebruikers met een nieuwe iPhone 16 enkele weken na de uitrol al een nieuwe software-update moeten uitvoeren om van de AI-functies gebruik te maken.  

Volgens Bloomberg News is Apple van plan om de volledige set Apple Intelligence-functies uit te rollen via meerdere updates voor iOS 18 eind 2024 en in de eerste helft van 2025.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home