Apple bevestigt iPhone-event op 12 september: dit verwachten we

Apple heeft uitnodigingen uitgestuurd naar de Amerikaanse pers voor zijn jaarlijkse iPhone-aankondiging. Die vindt dit jaar plaats op 12 september. Wat mogen we verwachten?

De uitnodiging zelf geeft niet veel prijs, al breekt de Apple-blogwereld zich nu vast het hoofd over allerlei hints die erin verscholen zouden zitten. We hebben evenwel een aantal lekken om op verder te gaan, die ons alvast een eerste idee geven van de producten die zullen worden aangekondigd.

Apple zou opnieuw van plan zijn om drie iPhones aan te kondigen. De huidige 5,8 inch iPhone X krijgt alvast een zogenaamde S-upgrade. Daarnaast zou Apple ook een duurdere Plus-versie introduceren, met een 6,5 inchscherm. Gelekte afbeeldingen die 9to5Mac naar buiten bracht, geven al een indicatie van hoe de toestellen er zullen uitzien.

 

iPhone XS

Bron: 9to5Mac

Beide toestellen worden uitgerust met een OLED-scherm, een dubbele camera en de nieuwe A12-processor. De grotere versie zal volgens Venturebeat zijn scherm in twee kunnen splitsen in landschapmodus, zodat je twee apps naast elkaar kan gebruiken.

Daarnaast is ook nog sprake van een derde, goedkoper toestel met een schermdiagonaal van 6,1 inch. Die zou een LCD-schermpaneel gebruiken en worden uitgebracht in een reeks onconventionele kleuren, wat ons meteen aan de iPhone 5C van destijds doet denken.

Apple Watch

Naast de nieuwe iPhones wordt ook een nieuwe Apple Watch Series 4 verwacht, waar eveneens beelden van werden gelekt door 9to5Mac. Die zou een groter scherm krijgen door de bezels te verkleinen.

 

Apple Watch Series 4

Bron: 9to5Mac

Apple maakt van het groter schermoppervlak gebruik om nog meer informatie in een oogopslag via de watchface beschikbaar te maken. Afgaande op de gelekte foto’s lijkt er ook een extra microfoon te zijn toegevoegd in de rand van het horloge. Ook het batterijleven moet er verder op vooruit gaan.

Apple zou volgens verschillende geruchten verder ook van plan zijn om dit jaar nog een goedkopere MacBook en nieuwe Mac Mini te introduceren. Het is evenwel waarschijnlijker dat die pas tijdens een eigen evenement in oktober worden aangekondigd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home