Microsoft test nieuwe functie ‘kopiëren als tabel’ in Knipprogramma

Microsoft test een nieuwe functie uit om tabelgegevens eenvoudig te kopiëren in het Knipprogramma van Windows 11.

De Windows 11 Snipping Tool, ofwel het Knipprogramma, zal binnenkort nog iets slimmer worden en jouw werk vergemakkelijken. Het Knipprogramma zal namelijk kunnen herkennen wanneer je gegevens uit rijen en kolommen kopieert, zoals in een spreadsheet, en de opmaak hiervan overnemen. De update is onderdeel van een Windows 11 Dev Channel-release en zit momenteel nog in de testfase.

Slimmer kopiëren

Het Knipprogramma in Windows 11 is een handige tool om bijvoorbeeld teksten uit afbeeldingen te kopiëren of gevoelige informatie te redigeren. Nu laat Windows via zijn Insider Blog weten dat het een nieuwe functie toevoegt: ‘Kopiëren als tabel’. Met deze functie kunnen gebruikers eenvoudig gestructureerde tabelgegevens kopiëren naar een e-mail, document of spreadsheet.

De functie ‘Kopiëren als tabel’ is eenvoudig in gebruik. Je maakt een screenshot van de tabelgegevens, selecteert vervolgens Tekstacties en nadien Kopiëren als tabel. Nadien kan je de gestructureerde tabelgegevens plakken. Windows laat weten dat de huidige implementatie van de functie het beste werkt wanneer je een screenshot van slechts één tabel neemt.

De nieuwe update wordt toegevoegd aan versie 11.2409.22.0 van het Knipprogramma in combinatie met de Windows 11 Insider Preview Build 26120.2122 (Dev Channel). Het is dus nog geen garantie dat het wordt uitgebracht met de volgende updates voor Windows.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.