Windows 11 24H2 maakt nu al brokken

windows 11 bluescreen

De uitrol van Windows 11 24H2 verloopt niet vlekkeloos. Bij sommige gebruikers lokt de update een blue screen uit, zonder dat daar een duidelijke oorzaak voor is.

Er zijn drie zekerheden in het leven: de dood, belastingen en crashende Windows-updates. Sinds 1 oktober is de langverwachte Windows 11 24H2-update beschikbaar en de eerste meldingen van problemen zijn nu al een feit. Installatie van de update kan resulteren in een blue screen of death.

Eén duidelijke oorzaak die de blue screen uitlokt, lijkt er niet te zijn. Verouderde Intel-audiodrivers zijn een mogelijke boosdoener, maar lang niet de enige reden waarom de installatie kan misgaan. De blue screen lijkt in de meeste gevallen het gevolg te zijn van een compatibiliteitsprobleem tussen software op je apparaat en de laatste Windows-versie.

Aangekondigde problemen

Gedupeerde gebruikers kunnen weinig anders doen dan de installatie van Windows 11 24H2 weer ongedaan maken. De verantwoordelijkheid ligt bij de ontwikkelaars van software die niet compatibel is met de nieuwste Windows-versie om dat met updates te verhelpen.

Microsoft kiest voor een gefaseerde uitrol omdat het besturingssysteem volledig wordt vervangen. Normaal gezien komt de update pas beschikbaar als je apparaat als dat voor de volle honderd procent compatibel is.

Mogelijke updateproblemen hadden zich nochtans aangekondigd. De testversie van de Patch Tuesday-update die normaal gezien volgende week uitrolt, veroorzaakte veel problemen. Dat belooft voor volgende week.

Windows 11 24H2 is de grote Windows 11-update van het jaar en komt met tal van nieuwe functionaliteiten. De meest handige nieuwigheden bundelen we voor je samen in dit overzicht. Wie nog bij Windows 11 22H2 is blijven hangen, doet er zeker goed aan zijn of haar apparaat bij te werken. De ondersteuning voor deze Windows 11-versie loopt af op 8 oktober.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.