ServiceNow creëert AI-agents ter ondersteuning van IT, HR en klantenservice

servicenow

ServiceNow lanceert AI-agents die bedrijfsspecifieke data gebruiken en verschillende afdelingen kunnen ondersteunen. Hiermee wil ServiceNow de productiviteit van bedrijven 24/7 verhogen.

ServiceNow introduceert AI-agents voor IT, klantenservice, HR, inkoop en softwareontwikkeling, waarmee bedrijven hun productiviteit dag en nacht kunnen verhogen. Deze agents werken autonoom binnen de ‘ServiceNow Now Platform’ en bieden diepgaande contextuele inzichten om taken af te handelen.

AI-agents

ServiceNow’s AI-agents evolueren van eenvoudige promptgebaseerde acties naar geavanceerde taakuitvoering. Ze gebruiken bedrijfsspecifieke data om gepersonaliseerde oplossingen te bieden. De eerste toepassingen, gericht op klantenservice (CSM) en IT-beheer (ITSM), worden in november 2024 verwacht. Deze AI-agents zullen de oplostijden van problemen verkorten en de efficiëntie van menselijke medewerkers verhogen.

lees ook

Google brengt aangepaste Gems-chatbots uit

Met de introductie van de Now Assist Skill Kit kunnen organisaties ook hun eigen AI-vaardigheden ontwikkelen en integreren. Hierdoor wordt het mogelijk om aangepaste AI-oplossingen te creëren die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van een bedrijf.

ServiceNow blijft zijn AI-aanbod uitbreiden, met plannen om AI-agents op te schalen voor uiteenlopende bedrijfsprocessen. Dit omvat multimodale AI die gegevens uit verschillende bronnen zoals stem, video en beelden kan verwerken. Tegen 2025 verwacht het bedrijf nog meer toepassingen uit te rollen, waardoor bedrijven hun workflows verder kunnen optimaliseren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home