Microsoft pakt lang aanslepende bug aan in Outlook

microsoft outlook windows

Gebruikers met meer dan vijfhonderd mappen, ondervinden al lange tijd problemen om mails te verzenden met Outlook. Microsoft rolt een update uit.

Microsoft heeft goed nieuws voor Outlook-gebruikers die folders verzamelen alsof het postzegels zijn. Een bug in Outlook verhindert gebruikers met meer dan 500 folders om e-mails te verzenden. Vanaf oktober rolt een update voor dit probleem uit, al zal het tot december duren vooraleer die alle gebruikers heeft bereikt. Het probleem sleept al minstens een jaar aan.

Vijfhonderd mappen

De limiet op het aantal folders werd in 2019 opgeheven tot meer dan vijfhonderd. Microsoft dacht initieel dat dit probleem enkel veroorzaakt werd door te veel gedeelde mappen, maar dit kan ook optreden als je primaire mailbox te veel folders heeft. Gebruikers die door deze bug getroffen worden, krijgen vaak een melding te zien dat hun mails niet werden verzonden.

Microsoft verwacht begin oktober een fix voor het probleem in een previewupdate te kunnen stoppen. Als die update niet te veel kuren vertoont, wat bij Microsoft geen sinecure is, dan zal de fix vanaf eind oktober al breder beschikbaar zijn. Een update via het Enterprise-kanaal zal tot december op zich laten wachten.

Mappen verminderen

In afwachting van de fix adviseert Microsoft gebruikers om hun aantal mappen te verminderen naar maximaal 450. Je mailbox zal er toch ook een beetje overzichtelijker door worden. Wil je je vijfhonderd mappen toch behouden, dan kan enkele mappen toevouwen ook al een verschil maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.