Microsoft integreert grafisch design op basis van AI in LinkedIn

Microsoft experimenteert met beelden gegenereerd door AI in LinkedIn. Zo kunnen gebruikers hun posts visueel interessanter maken.

Microsoft integreert de capaciteiten van zijn Canva-concurrent Microsoft Designer in LinkedIn. Microsoft Designer is een tool om beelden mee te genereren zonder dat je daarvoor grafische design-ervaring nodig hebt, of de Adobe-suite moet kopen. Om aan de slag te gaan met het programma beschrijf je in natuurlijke taal wat je wil, waarna Designer een startbeeld genereert. Daarop kan je dan itereren, of je kan het manueel een beetje aanpassen.

Microsoft stopt die functionaliteit nu recht in LinkedIn, al wordt de integratie schijnbaar nog getest bij een beperkt publiek. Het opzet is hetzelfde: je maakt een post op het professionele sociale media-platform, en beschrijft vervolgens in detail wat voor prent je daarbij wil. Microsoft Designer genereert vervolgens een visual waarmee je kan opvallen in de verzadigde LinkedIn-tijdlijn.

Dall-E

De technologie achter Designer en de LinkedIn-integratie is afkomstig van OpenAI en meer specifiek Dall-E. Die beeldengenerator liet OpenAI op de wereld los voor ChatGPT uiteindelijk de show stal.

Voorlopig kunnen betatesters zich in de schijnwerpers werken op LinkedIn via de Designer-beelden. Het is onduidelijk wanneer iedereen er toegang toe krijgt en of die toegang dat voor iedereen zal zijn, of enkel voor premium-abonnees.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home