Microsoft Designer gebruikt AI om Canva uit te dagen

Voorlopig geldt er nog een wachtlijst om Microsoft Designer uit te proberen. Inschrijven kan vanaf nu.

Microsoft Designer werd eind vorig jaar tijdens de aankondiging van de nieuwe Surface-toestellen ietwat incognito voorgesteld. De design-applicatie in Microsoft 365 heeft veel weg van Canva en heeft als doel om snel leuke beelden te maken voor sociale media, uitnodigingen, digitale postkaarten, graphics en tal van andere projecten.

Dankzij de miljardensamenwerking tussen OpenAI en Microsoft maakt de design-applicatie gebruik van AI-beeldengenerator DALL-E. Hiermee kan je handig variaties van een ontwerp genereren in luttele seconden.

Je start binnen Microsoft Designer met het uitschrijven van wat je wil. De AI-assistent genereert een voorbeeld, waarop je kan itereren door middel van tekst (AI) of je gaat er manueel mee aan de slag om het te verfijnen dankzij een handige interface.

Volgens Microsoft is de Designer-app geboren uit PowerPoint waar je vandaag al automatisch presentaties kan genereren afhankelijk van het type content.

De webversie van Microsoft Designer is voorlopig gratis om iedereen de kans te geven met de tool te werken. Of die gratis blijft, is niet zeker. Het zou ons niet verbazen mocht er net als Canva een basisversie gratis blijven, maar dat premiumfuncties achter een betaalmuur verdwijnen en enkel voor Microsoft 365-abonnees beschikbaar zijn.

Om Microsoft Designer te testen, moet je je eerst inschrijven op een wachtlijst. Het is voorlopig onduidelijk hoe lang je zal moeten wachten. De eerste testers worden stilaan toegelaten om de applicatie te testen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home