Microsoft brengt Designer naar Android en iOS

microsoft designer
Bron: Microsoft

Microsoft Designer lanceert als een mobiele applicatie op Android en iOS, met een palet aan AI-gestuurde functies om beelden te genereren en bewerken.

De Designer-app was al enkele maanden beschikbaar als preview, en wordt nu gelanceerd voor het grote publiek. Microsoft kondigde Designer eerder geruisloos aan tijdens Ignite 2022, maar heeft de applicatie sindsdien fors uitgebreid. Designer was al beschikbaar op het web en via Edge, en heeft nu ook een eigen applicatie voor Windows, Android en iOS.

Creatief met AI

Zoals iedere designapplicatie zet ook Microsoft Designer vol in op AI-functies om beelden beter te maken. Dankzij de integratie van Dall-E kan je op basis van een tekstprompt beelden laten genereren. Er zijn zelfs templates voor prompt beschikbaar voor als je niet goed weet wat je wilt.

Designer bevat ook functies om je zelfgemaakte foto’s op te smukken. Zo kan je een passende achtergrond bij je foto laten ontwerpen, er een mooi kader bij laten maken of foto’s samenvoegen tot een collage. De restyle-functie tovert je zelfportretten om tot een AI-avatar.

microsoft designer achtergrond bewerken
Designer zorgt voor een passende achtergrond. Bron: Microsoft

Vijftien boosts

De Designer-app is gratis te downloaden, al ben je op de gratis versie beperkt tot vijftien bewerkingen per dag. Wil je dagelijks honderd ‘boosts’ krijgen, dan is een Copilot Pro-abonnement vereist. Het Pro-abonnement voegt Designer ook toe aan de 365-suite, om bijvoorbeeld beelden te laten maken voor Word-documenten en Powerpoint-presentaties.

lees ook

Is de ‘Pro’ in Copilot Pro 22 euro per maand waard?

Daar stopt het nog lang niet voor Designer. Microsoft wil van Designer het voorkeursplatform maken voor creatieve professionals in Windows om Adobe en Canva uit te dagen. Windows Insiders mogen binnenkort experimenteren met de beeldbewerkingsfuncties van Designer in de Windows Foto’s-app. Meer info lees je in deze blog.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home