Microsoft Copilot-toets werkt binnenkort voor andere Windows 11-apps

De Microsoft Copilot-toets zal binnenkort kunnen dienen als sneltoets om andere apps te laten starten.

De nieuwste Microsoft laptops beschikken over de bekende Copilot-knop op het toetsenbord, die je met een enkele druk naar de Copilot-app brengt. Volgens een bericht op Windows Insider Blog, test Microsoft momenteel uit of de toets ook geconfigureerd kan worden. Dit betekent dat Windows 11-gebruikers de toets ook zouden kunnen gebruiken om een andere app dan Copilot te laten starten. Windows 11-bètatesters kunnen deze functie alvast uitproberen.

Copilot-toets

Met de Copilot-toets op de nieuwste Microsoft-laptops kan je meteen navigeren naar de Copilot-app. Microsoft zal binnenkort de mogelijkheid bieden om de Copilot-toets te configureren, zodat je deze ook kan gebruiken om andere apps op te starten. Die andere apps dienen wel MSIX-verpakt en ondertekend te zijn, wat aangeeft dat de app voldoet aan de beveiligings- en privacyvereisten om klanten veilig te houden.

lees ook

Al deze Copilot Plus-pc’s zijn nu beschikbaar

Op apparaten waar de Copilot-app is geïnstalleerd, zal de Copilot-toets automatisch de app starten, tenzij een gebruiker een andere voorkeur selecteert. Dit kan via Instellingen > Personalisatie > Tekstinvoer. Een vereiste is uiteraard dat jouw pc over een Copilot-sleutel beschikt, anders zal deze instelling geen effect hebben. De aanpassing van de Windows 11 Copilot-toets is vandaag alleen nog maar beschikbaar voor bètatesters.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home