Maak je eigen ‘AI-kloon’ voor Instagram en WhatsApp

instagram

Geen zin om zelf berichten via het Instagram- of WhatsApp-account van je bedrijf te beantwoorden? Laat je AI-kloon dat dan doen.

Meta kondigt met een blog de opening van de AI Studio aan. Met deze feature kunnen Instagram-gebruikers een AI-kloon van zichzelf maken. In de ideale wereld van Mark Zuckerberg gaan bekende contentmakers en bedrijven de tool inzetten om via Instagram, Messenger en WhatsApp te chatten met hun volgers en klanten.

Meta voorziet in de AI Studio de nodige tools om je AI-kloon zo persoonlijk mogelijk te maken. Van uiterlijke kenmerken tot prompt templates: gebruikers kunnen hun artificiële dubbelganger volledig naar hun hand zetten. De AI-klonen kunnen voor enkel eigen gebruik dienen, maar ook ingezet worden om te chatten in Instagram, Messenger of WhatsApp.

In het gareel

Generatieve AI blijft een onvoorspelbaar kantje hebben, en dus kan je bepalen wat je AI-kloon wel en niet mag doen. Zo kan je bijvoorbeeld bepaalde onderwerpen markeren waar de AI niet over mag spreken, op wie het mag antwoorden en automatische antwoorden aan- en uitschakelen. Het is wel de verantwoordelijkheid van de gebruiker om ervoor te zorgen dat de AI-kloon in het gareel blijft lopen.

De generatieve AI-gekte overspoelt hoe langer hoe meer het internet. Zoekmachines kunnen geen onderscheid meer maken tussen content gecreëerd door mensen of door AI en tijdens chatgesprekken ben je nooit meer honderd procent zeker of je met een echte persoon aan het converseren bent. Gesprekken met Meta’s AI-klonen zullen van een label voorzien worden om dat aan te geven.

Eerst in de VS, daarna Europa?

De AI Studio is voorlopig enkel geopend in de Verenigde Staten, met LLama 3.1 als onderliggend model. Het is geen zekerheid dat dit ook naar Europa zal komen. Om zijn AI-modellen te trainen, wil Meta ongelimiteerd gegevens over gebruikers verzamelen, maar dat staat haaks op de Europese privacywetgeving. Het bedrijf besliste eerder om AI-projecten in Europa af te bouwen.

lees ook

Meta brengt multimodaal Llama 3-model niet naar Europa wegens ‘onvoorspelbare regelgeving’

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home