Originele Meet-app begraven op het Google-kerkhof

google meet

De originele Google Meet-app, het voormalige Hangouts, is definitief dood en begraven. Google besliste twee jaar geleden al om Hangouts stop te zetten.

Google Meet is niet meer. Geen nood, we hebben het niet over de zakelijke communicatie-app binnen het Google Workspace-aanbod, maar over de ‘originele app’. Nadat Google twee jaar geleden schoon schip hield in zijn communicatie-apps, bestonden er een tijdje twee versies van Google Meet.

De geest van Hangouts

Begin 2020 meldde Google dat het een uniforme communicatie-app ging ontwikkelen en twee jaar later zette het die plannen door. Kind van de rekening was Hangouts, Google Duo werd omgedoopt tot het huidige Google Meets. Toch bleef de geest van Hangouts nog ronddwalen in de vorm van een Google Meet (original)-app.

Een ander logo moest beide versies van elkaar onderscheiden. Google Meet was veel uitgebreider, maar de originele versie werkte ook gewoon voor videogesprekken met een link. Google besluit nu een einde te maken aan de mogelijke verwarring van twee Meet-applicaties en gunt de originele versie, en Hangouts, eeuwige rust.

Wie de applicatie wil openen, krijgt een melding dat je deze niet meer kan gebruiken. Voor alle duidelijkheid: Google Meet blijft wel gewoon verder bestaan, en Google rolt regelmatig nieuwe functionaliteiten uit. Al lukt het Meet voorlopig ook niet om zich naast Zoom of Microsoft Teams te hijsen.

Google-kerkhof

Met het verdwijnen van de originele Meet-app heeft het Google-kerkhof er een grafzerk bijgekregen. Google staat er bekend om de hakbijl boven te halen als bepaalde diensten niet de gewenste impact hebben, in die mate dat er zelfs Killed by Google-lijsten op het internet te vinden zijn. De laatste slachtoffers op het Google-kerkhof zijn Chromecast, Jamboard en VPN One.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.