Is ChatGPT klaargestoomd voor een realtime gesprek? 

OpenAI kondigt een nieuwe Voice Mode-functie aan waarmee gebruikers realtime gesprekken kunnen voeren met ChatGPT. Een beperkte groep betalende gebruikers zal deze alfaversie kunnen uitproberen. 

ChatGPT rolt een nieuwe geavanceerde Voice Mode uit in alfaversie. Enkele uitverkorenen (betalende ChatGPT-gebruikers) zullen een één-op-één-gesprek kunnen voeren met ChatGPT. Volgens OpenAI houdt de chatbot rekening met je emoties en laat hij je het gesprek onderbreken wanneer dat gepast is. 

Het is niet de eerste keer dat OpenAI met dergelijke spraakfunctie komt. Tijdens de lancering van GPT-4o in mei demonstreerde het bedrijf de nieuwe audiofunctie, al werd deze met veel kritiek onthaald. De stem zou griezelig hard lijken op die van actrice Scarlett Johansson, uit de film Her.  

Realtime gesprek

OpenAI heeft na zijn eerste demo van ChatGPT’s spraakfunctie duidelijk niet stilgezeten. Het bedrijf kondigt in een post op X aan dat het een nieuwe geavanceerde Voice Mode uitrolt voor enkele betalende gebruikers, deze keer zonder een stem die hard lijkt op die van Scarlett Johansson.  

“De geavanceerde stemmodus biedt natuurlijkere, realtime gesprekken, stelt je in staat om op elk moment te onderbreken en voelt en reageert op je emoties”, volgens een post op X van OpenAI. Momenteel kan een kleine groep betalende gebruikers de nieuwe functie uittesten. Tegen het najaar zouden alle ChatGPT Plus-leden toegang moeten krijgen tot de uitgebreide toolset van Voice Mode.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home