GenAI, maar geen chatbot: WithSecure lanceert Luminen

oplus_3145728

WithSecure introduceert Luminen. Dat is een generatieve AI-tool die ingebakken zit in de Elements-oplossing, maar niet de vorm aanneemt van een slimme chatbot. WithSecure noemt de eigen aanpak veiliger en efficiënter.

Aan de vooravond van zijn jaarlijkse Sphere-conferentie laat de Finse beveiligingsspecialist WithSecure Luminen op de wereld los. Luminen is een generatieve AI-assistent, maar niet in de klassieke zin van het woord. De Finnen kampen met het vooroordeel een eerder gesloten en niet al te spraakzaam volk te zijn, en Luminen volgt die filosofie.

Knop in de plaats van chat

Luminen zit ingebakken in WithSecure Elements en biedt daar extra context, maar niet via een chatbot-interface zoals we zien bij concullega’s uit de cybersecurity-wereld. In de plaats daarvan drijft het Luminen-LLM contextuele capaciteiten aan op de achtergrond. Gebruikers kunnen in Elements op knoppen klikken voor meer context, waarna Luminen die context in mensentaal biedt.

Dat Luminen als LLM ietwat op de achtergrond blijft en zich achter knoppen schuilhoudt, is volgens de experts van WithSecure een groot voordeel ten opzichte van andere oplossingen. “Gewoon generatieve AI over bestaande tools heen strooien, is geen goede oplossing”, verduidelijkt Paulo Palumbo, VP & Head van WithSecure Intelligence. “Op die manier GenAI meer afleiding en verwarring. Vergeet niet: andere vormen van AI zoals machine learning worden al lang gebruikt, maar ook achter de schermen.”

Controle over de prompt

Leszek Tasiemski, VP en verantwoordelijk voor Foundation Product Management, gaat verder in detail. “We hebben onze tijd genomen om een GenAI-oplossing te implementeren, simpelweg omdat het te gevaarlijk was om snel te zijn.”

Wanneer je in Elements op een knop duwt waar Luminen achter schuilt, krijgt het LLM wel degelijk een prompt. Het belangrijke verschil is dat WithSecure zich ontfermt over de prompt. “Wij onderhouden die prompt als code en bereiden de data voor, zodat gegevens relevant zijn en zeker van jouw bedrijf komen”, aldus Tasiemski. “GenAI gewoon ergens tegen plakken is gevaarlijk. Chatbots kunnen hallucineren en gebruikers kunnen zichzelf in de voet schieten.”

Ideaal voor midmarket

WithSecure verwacht dat Luminen de Elements-oplossing toegankelijker en relevanter zal maken voor middelgrote bedrijven. Die wordt vandaag een beetje vergeten in de cyberrsecurity-wereld volgens interim-CEO Antti Koskela, terwijl aanvallers zeker en vast niet discrimineren op basis van het formaat van een bedrijf.

lees ook

AI: de oplossing voor het tekort aan security-experts?

Luminen moet informatie en context samenbrengen via relevante knoppen met daarachter correcte prompts, zodat een IT’er zonder specifieke beveiligingskennis de juiste informatie met een druk op de knop duidelijk leesbaar voor ogen kan krijgen.

WithSecure Luminen wordt uitgerold als onderdeel van Elements Cloud zonder extra kost.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home