Werk bij Belgische haventerminals van Sea-Invest ligt grotendeels stil door cyberaanval

Vanaf de avond van 28 januari ligt het werk in verschillende havens stil. Door een cyberaanval stopten verschillende IT-systemen met werken. Onder andere Sea-Invest, actief in de Belgische havens van Antwerpen, Gent en Zeebrugge, werd getroffen.

Cybercriminelen lanceerden afgelopen weekend een geslaagde cyberaanval tegen IT-systemen van bedrijven uit de petrochemie. In België kampt Sea-Invest met problemen door de cyberaanval.

Werk ligt stil

De administratieve systemen van Sea-Invest blijken zwaar getroffen te zijn. Arbeiders kunnen daardoor niet nagaan welke schepen geladen en gelost dienen te worden. Voor de arbeiders zit er dan ook niets anders op dan het werk tijdelijk stil te leggen. Tot de tijd dat de IT-systemen weer helemaal draaien, zoekt het bedrijf naar tijdelijke oplossingen, zoals werken met pen en papier.

Sea-Invest is binnen België actief in de havens van Gent, Antwerpen en Zeebrugge. Buiten België is het bedrijf eveneens actief en beheert het verschillende terminals voor fruit en bulkgoederen.

Ransomware niet uitgesloten

Het is niet momenteel niet duidelijk of Sea-Invest is getroffen door een ransomware-aanval. Dit jaar werden Nederlandse en Belgische winkels van Game Mania wel al met zekerheid slachtoffer van een ransomware-aanval. Een zekerheid is ook dat cybercriminelen niet van plan zijn te stoppen.  

De gevolgen van de cyberaanval hebben in ieder geval een enorme impact op de activiteiten van het bedrijf. Het duidt nog maar eens aan waarom een goede cyberbeveiliging van belang is en snel op poten moet staan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home