Ransomware-aanval treft Game Mania, klantgegevens buitgemaakt

Game Mania

De hackers konden persoonsgegevens buitmaken waaronder naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Wachtwoorden en betaalgegevens werden niet gecompromitteerd.

Game Mania deelt aan zijn klanten via e-mail mee dat het op 10 januari om 3u ’s nachts slachtoffer werd van een ransomware-aanval. De hackers hadden toegang tot een server waarop ‘bedrijfsinformatie’ staat, waaronder persoonsgegevens. Wachtwoorden en betaalgegevens werden niet buitgemaakt.

Na de ontdekking van het datalek heeft Game Mania onmiddellijk de getroffen systemen offline gehaald. Op dit ogenblik loopt er een onderzoek naar de situatie om alles zo snel mogelijk te herstellen. Een externe veiligheidsexpert gaat samen met het onderzoek ook de huidige infrastructuur analyseren en bestaande veiligheidsprocedures aanscherpen.

Omdat de winkel actief is in België en Nederland, heeft het melding gemaakt bij de privacy-autoriteiten in beide landen. Er is geen hinder voor de fysieke winkels van Game Mania. Het bedrijf communiceert helder via een specifieke statuspagina waarop het updates zal posten met meer informatie van zodra die er is.

Game Mania heeft in de e-mail naar klanten ook duidelijk gemaakt dat ze op hun hoede moeten zijn voor phishingmails en andere malafide praktijken. De vergaarde persoonsgegevens worden vermoedelijk door hackers verkocht op het dark web.

lees ook

De vier belangrijkste trends die ransomwaregroepen zullen volgen in 2022

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home