Samsung bevestigt: hackers aan de haal met gevoelige data

Samsung

Cyberaanvallers hebben heel wat GB’s aan gevoelige data weten buit te maken tijdens een cyberaanval. De broncode voor toepassingen op Galaxy-toestellen zou gestolen zijn.

Update: Samsung bevestigt dat het slachtoffer werd van een hack. Aanvallers zijn aan de haal gegaan met broncode gerelateerd aan de functionaliteit van Galaxy-toestellen. In tegenstelling tot het Nvidia-hack zouden de aanvallers geen informatie van werknemers hebben buitgemaakt. Samsung noemt geen namen, al claimt Lapsus$ dat ook Nvidia hackte verantwoordelijkheid.

Origineel: Hackerscollectief Lapsus$ maakte vrijdag bekend een organisatie succesvol te hebben gehackt. Als bewijs deelde de groep gevoelige bedrijfsdata online en deelde ze mee dat de gegevens afkomstig zijn van Samsung.

In het gedeelde bestand staat 190 GB aan bedrijfsinformatie. De groep geeft zelf aan heel wat belangrijke informatie in handen te hebben, waaronder de bootloader broncode van de meest recente toestellen van Samsung en gegevens over biometrische authenticatie en versleuteling van Samsung-toestellen.

Actieve hackersgroep

Samsung is de tweede belangrijke speler uit de IT-wereld die Lapsus$ recent hackte. Nvidia moest er aan het begin van vorige week ook aan geloven, want ook van dit bedrijf lekte de groep gevoelige informatie online. Niet alle gestolen informatie van Nvidia circuleert al op het internet, Lapsus$ is in gesprek met Nvidia over de verdere afhandeling van de zaak.

Momenteel is het niet bekend of de criminele bende eisen stelt aan Samsung om gevoelige informatie terug te krijgen. Samsung heeft nog geen officiële melding gemaakt van het incident.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home