Hackers lekken gevoelige informatie van Nvidia

Nvidia bevestigt dat hackers gevoelige informatie hebben buitgemaakt en die nu lekken. De aanvallers eisen onder andere dat het bedrijf zijn drivers opensource maakt, maar Nvidia lijkt niet onder de indruk.

Eind vorige maand raakte bekend dat hackers de mailbox van Nvidia hadden gekraakt. Dieven van vermoedelijk Zuid Amerikaans hackerscollectief Lapsus$ claimden dat ze aan de haal konden gaan met 1 TB aan data. Nvidia lanceerde een ongeziene tegenaanval in een poging de gestolen gegevens de versleutelen, maar was te laat.

Nu bevestigt Nvidia dat Lapsus$ inderdaad data heeft gestolen. Het bedrijf analyseert wat de criminelen precies naar het internet zullen lekken. De hackers zijn al gestart met een eerste archief van 19 GB op het internet te plaatsen. Lapsus$ zelf claimt dat het zowel gegevens over werknemers als over toekomstige grafische kaarten bezit. Zelfs code voor de DLSS-technologie zou onderdeel zijn van het hack. Nvidia van zijn kant verwacht niet dat de affaire een impact zal hebben op de business of op klanten.

Opensource

De aanvallers eisten aanvankelijk losgeld van Nvidia, maar lijken nu voor een zogezegd nobeler doel te gaan. Ze willen dat Nvidia tegen vrijdag beslist om al zijn drivers opensource te maken. Vermoedelijk heeft de hackersgroepering voor een andere eis gekozen onder druk van de algemene zichtbaarheid van de aanval. Nvidia van zijn kant heeft nog niet gereageerd en lijkt dat ook niet van plan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home