Samsung blokkeert standaard sideloading apps op nieuwste apparaten

samsung galaxy z fold 6
Bron: Samsung

De nieuwste Samsung Galaxy-apparaten worden standaard geleverd met Auto Blocker-functie, die het sideloaden van Android-apps van onbekende bronnen tegengaat.  

Samsung versterkt zijn beperkingen van het sideloaden met een nieuwe Auto Blocker-functie die het sideloaden van gevaarlijke applicaties onmogelijk maakt. Deze functie zal standaard ingeschakeld zijn bij de nieuwste Samsung-toestellen met One UI 6.1.1 of nieuwer. Dit betekent dat de recent gelanceerde Samsung Galaxy Z FLip 6 en Z Fold 6 standaard de Auto Blocker-functie bevatten.  

Auto Blocker

Samsung zal vanaf nu het sideloaden van apps van onbekende bronnen standaard in de nieuwe Samsung Galaxy blokkeren met Auto Blocker. Deze nieuwe functie vermijdt dat gevaarlijke apps, die niet via Play Store of Galaxy Store, via sideloading toch door gebruikers worden gedownload. Dergelijke Android-apps kunnen namelijk malware bevatten. 

lees ook

Android 15 beperkt toegang tot gevoelige machtigingen voor gesideloade apps 

De recent gelanceerde Samsung Galaxy Z Fold 6 en Flip 6 zijn de eerste toestellen van Samsung die standaard met de nieuwe sideloading-beperking worden geleverd. Gebruikers krijgen tijdens het installatieproces meer informatie over Auto Blocker-beperkingen en hebben de mogelijkheid om deze uit te schakelen in het Instellingen-menu, al moet je hiervoor eerst je inloggegevens invullen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home