Persoonlijke ontwikkeling loont in cybersecurity

cyber calamity forecaster

Uit een bevraging van onderzoeksbureau Gartner blijkt dat de best presterende mensen in cybersecurity heel wat tijd en moeite in zichzelf investeren.

Gartner deed een uitgebreide bevraging bij 227 Chief Information Security Officers (CISO’s), gedurende drie jaar. Hieruit bleek dat degenen die het best presteren, ook de mensen zijn die investeren in hun persoonlijke professionele ontwikkeling.

Vijfmaal is scheepsrecht

De job van CISO kent een snelle en constante evolutie. Daarom is het belangrijk om aan professionele persoonlijke ontwikkeling te doen, volgens top researcher Chiara Girardi. Kennis en nieuwe vaardigheden opbouwen is dus essentieel.

In de bevraging  identificeert Gartner vijf belangrijke zaken die top CISO’s onderscheiden van de rest. Om als top te worden beschouwd, moest iemand bij de beste 33 procent zitten.

Gemiddeld doet die groep anderhalve keer zoveel moeite als de rest. Dat blijkt uit de cijfers bij die vijf significante gedragingen van de besten, tegenover hun minder presterende beroepsgenoten:

  • Discussies initiëren over evoluerende normen, om dreigingen voor te blijven

77 procent tegenover 50 procent

  • Proactief opkomende technologieën vastleggen

63 procent tegenover 38 procent

  • Geregeld tijd vrijmaken voor professionele ontwikkeling

69 procent tegenover 36 procent

  • Connecteren met senior zakelijke beslissingsnemers buiten projecten om

65 procent tegenover 37 procent

  • Risico’s definiëren samen met senior zakelijke beslissingsnemers

67 procent tegenover 28 procent

Kennis is machtig

Volgens Girardi kan geen enkel bedrijf zich volledig wapenen tegen eventuele dreigingen, maar de beste CISO’s blijven wel zoveel mogelijk op de hoogte van bestaande en aankomende dreigingen. Met technologieën als AI en machine learning die steeds sneller evolueren en beter worden, is het belangrijk om bij te blijven.

Daarom dat het volgens haar ook cruciaal is om een band op te bouwen met degenen die van bovenaf de beslissingen nemen. Het is belangrijk dat er op dat niveau ook wordt meegedacht over cybersecurity en dat dat een rol speelt in verschillende takken van het bedrijfsbeleid. Een CISO die die kennis vlot kan overbrengen speelt daarin dus een hoofdrol.

lees ook

Vier op vijf bedrijven verwacht uitbreiding van IT-teams

Die band kan ook een belangrijke rol spelen in de gemoedstoestand van heel wat CISO’s. Stress kan namelijk een cruciale factor zijn voor een goede werking van cybersecurityteams. Een eerder onderzoek van Gartner wees uit dat onvoldoende steun binnen een organisatie ertoe kan leiden dat CISO’s het gewoon opgeven. Tegen 2025 zou zelfs de helft wel eens volledig van job kunnen wisselen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home