Palo Alto versterkt Prisma Cloud met start-up Cider Security

Palo Alto Networks

Met de overname door cybersecuritybedrijf Palo Alto is een bedrag van 195 miljoen dollar gemoeid. De deal zou in Q2 van 2023 helemaal rond moeten zijn.

Palo Alto Networks zit niet verlegen om een overname meer of minder. In die optiek past de aankoop van het Israëlische Cider Security perfect. De start-up voorziet een platform voor softwareteams om kwetsbaarheden op te sporen en te herstellen in applicatiecode. Cider Security kan eveneens kwetsbaarheden vinden in de tools die de teams gebruiken bij de ontwikkeling van applicaties.

Scantoepassingen

Cider Security beschikt over een waaier aan scantoepassingen voor third-party code. Die toepassingen kunnen alle kwetsbare opensource componenten identificeren, maar ook encryptiesleutels die worden beheerd op een onveilige manier en tal van andere types softwarefouten. Het platform vermindert naar eigen zeggen de werklast die nodig is om scantoepassingen te gebruiken.

Prisma Cloud zonder Cider

Een tweede grote troef van Cider Security is dat het platform automatisch de verschillende ontwikkelingstools van het bedrijf in kaart brengt. Aansluitend identificeert het potentiële configuratieproblemen die een risico op cyberaanvallen kunnen vormen. Zo kan het platform bepalen of een tool onveilige instellingen bevat waarlangs hackers toegang kunnen krijgen tot codebestanden van een applicatie.

Prisma Cloud

Voor Palo Alto is de technologie van Cider Security als een ontbrekend puzzelstukje. Zo staat althans te lezen in het blogbericht dat Palo Alto de wereld in stuurde. “Doordat bedrijven massaal naar de cloud verhuizen, moeten de processen en infrastructuur volgen. De snelheid waarmee dit gebeurt is verbazingwekkend. Jammer genoeg zien cyberaanvallers dit tegelijk als een kans om toe te slaan”, zegt Lee Klarich van Palo Alto.

Prisma Cloud met Cider

Cider zal worden geïntegreerd in de Prisma Cloud. Die kan kwetsbaarheden op applicatiecode opsporen en cyberaanvallen detecteren. Door Cider aan Prisma te koppelen, kan Palo Alto niet alleen de applicatiecode beveiligen. Het kan tegelijk ook de tools beschermen en beveiligen waarmee ze de code beheren. “In combinatie met onze onlangs aangekondigde Software Composition Analysis (SCA) mogelijkheden, pusht Cider de missie van Prima Cloud om de meest uitgebreide beveiligingsoplossing te zijn voor de toeleveringsketen”, aldus Klarich.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home