Microsoft Defender voor Cloud gaat zich met je code moeien

Microsoft wil zich graag als beveiligingsspecialist positioneren. Robuuste capaciteiten voor Defender moeten daarbij helpen. Met nieuwe updates gaat Defender daarom zowel code als de cloud beschermen.

Microsoft laat Defender de Sec in DefSecOps stoppen. Defender for Cloud krijgt op Ignite 2022 immers nieuwe functionaliteit, waaronder Microsoft Defender for DevOps. Doe oplossing moet zichtbaarheid bieden over verschillende DevOps-omgevingen. Defender for DevOps ondersteunt GitHub en Azure DevOps, met andere populaire platformen op het programma.

De oplossing is in staat om kritieke problemen te detecteren en ook te remediëren. Zo helpt de tool ontwikkelaars om code veilig te houden, terwijl het centraal beheer voor overzicht zorgt in alsmaar complexere ontwikkelomgevingen.

Cloud Security Posture Management

Bijkomend lanceert Microsoft Defender Cloud Security Posture Management (CSPM). Daarmee krijgt je inzichten over de hele infrastructuur. Concreet is het de bedoeling dat de oplossing alarm slaat bij contextuele risico’s voor je omgeving. Microsoft maakt zich sterk dat (bijna) alleen suggesties geeft wanneer dat relevant is.

lees ook

Microsoft Defender scoort het best in AV-TEST ransomwaretest

Bijhorend maakt Microsoft zijn Cloud Security Benchmark gratis beschikbaar als onderdeel van CSPM. Daarmee kan je opzoek gaan naar best practices om je multicloudomgeving zo goed mogelijk in te stellen. Dat is belangrijk aangezien slechte configuraties nog altijd verantwoordelijk zijn voor het gros van de beveiligingsproblemen in de cloud.

Tot slot krijgt Microsoft Defender voor Servers ondersteuning voor agentless scanning, zowel in Azure als in AWS. Microsoft Defender voor Containers zal multicloud-detectie zo uitvoeren in het AWS Elastic Container Registry.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home